ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πράσινο φως» από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις έρευνες υδρογονανθράκων στον Κυπαρισσιακό!

0

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις που διαφαίνονται όσον αφορά στις έρευνες και στην εξόρυξη των πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας.

Εταιρείες κολοσσοί παγκοσμίως, του χώρου, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για το Ιόνιο όσο και το Αιγαίο, με το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να υπερψηφίζει προχθές το βράδυ, τη στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. «Με θετική γνωμοδότηση υπερψηφίστηκε η στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος.

Με διεξοδική συζήτηση και ανάλυση πολλών κρίσιμων παραμέτρων, αλλά ταυτόχρονα με χαμηλούς τόνους για τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, το Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε την Μελέτη», σχολίασε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, αναγνωρίζοντας όχι μόνο ως αυτοδιοικητικός και επιστήμονας, αλλά ως άνθρωπος της αγοράς, πως τα οφέλη που θα ανακύψουν σε πολλά επίπεδα, θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Η χώρα μας εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο τόσο γιατί έχει πλούσια κοιτάσματα σε θάλασσα και στεριά, όσο και γιατί από την Ελλάδα, μπορούν να περάσουν αγωγοί μεταφοράς πετρελαίου ή φυσικού αερίου που προέρχονται είτε από τις χώρες της Μεσογείου είτε από άλλες πηγές.

Leave a Reply