ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καμίνι η χώρα με τον υδράργυρο έως και τους 43ο C!

0

Κόκκινο χτυπά ο υδράργυρος μέχρι και αύριο, φέρνοντας τη χώρα αντιμέτωπη με τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού. Στα ηπειρωτικά της χώρας το θερμόμετρο θα φτάσει και τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ μικρή ανάσα δροσιάς σε όσους βρεθούν σε παραθαλάσσιες ή νησιωτικές περιοχές.
Αναλυτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει κατά τόπους:
Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας: Σήμερα τους 42 και πιθανώς τους 43 βαθμούς Κελσίου και αύριο στα δυτικά τους 37-39 και στα υπόλοιπα τους 40-42 βαθμούς Κελσίου.
· Στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές: Σήμερα τους 36-38 βαθμούς Κελσίου και αύριο στα δυτικά τους 33-35 και στα υπόλοιπα τους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, αρχικά από τα βόρεια. Στη νότια χώρα η πτώση θα γίνει αισθητή από την Τρίτη.

Στο μεταξύ αμέσως μετά την έκδοση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έθεσε σε πλήρη εφαρμογή τον σχεδιασμό για την πρόληψη των επιπτώσεων από τις υψηλές θερμοκρασίες και ενημέρωσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης, Περιφερειών και Δήμων, προκειμένου να λάβουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι όποιες επιπτώσεις από τον καύσωνα.

Leave a Reply