ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κλιμάκια του ΕΦΕΤ θα σαρώσουν ελέγχοντας την προέλευση των τροφίμων!

0

ΓΙΑ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΙΛΗΣΕ Ο Γ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σαρωτικοί, αναμένονται φέτος το καλοκαίρι κυρίως, οι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που διατίθενται στον πελάτη και δη τον ξένο επισκέπτη! Όπως ανακοίνωσε χθες, από τη Μεσσηνία όπου και βρέθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του  4ου Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής που διεξάγεται την Κορώνη, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, η κυβέρνηση στοχεύει να βάλει οριστικό τέλος στις παράνομες ελληνοποιήσεις και ο ερχομός των 30 εκατομμυρίων τουριστών, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως και τελευταία συνάμα, ευκαιρία.

«Και αυτό δεν είναι μόνο για την ελληνική παραγωγή ένα καρκίνωμα, αλλά επειδή είναι και πολύ χειρότερα στη γεύση, δημιουργείται λανθασμένη εντύπωση, όταν για παράδειγμα ο τουρίστας τρώει λευκό τυρί αντί για φέτα, που είναι σαν άχυρο, δεν καταλαβαίνει γιατί μετά στην πατρίδα του να πληρώσει κάτι παραπάνω για να αγοράσει φέτα, η οποία έχει ήδη δυσφημιστεί από αυτό που έφαγε στη χώρα μας! Φέτος, θα έχουμε 30 εκατομμύρια τουρίστες και έχω δώσει εντολή στον ΕΦΕΤ με όσο το δυνατόν πιο μεγάλη αυστηρότητα και συχνότητα, να μπαίνουμε στους χώρους εστίασης και να διαπιστώνουμε ότι αυτό που γράφει ο κατάλογος, είναι αυτό που όντως αναγράφει! Και από ‘κει και πέρα και αφού κερδίσουμε τη μάχη των ελληνοποιήσεων, νομίζω μπορούμε να έχουμε αυτό που μας αξίζει στις ξένες αγορές, με τη σωστή οργάνωση και την αναβίωση της υγιούς συνεταιριστικής επιχείρησης και όχι εκείνου, που αποτελούσε το «μακρύ χέρι» του πελατειακού κράτους», δήλωσε με νόημα ο κ. Τσιρώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή του πρωτογενή τομέα στον τουρισμό!

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

«Ο πρωτογενής τομέας και ιδιαίτερα ο διατροφικός τομέας, δεν είναι απλά και μόνο μαζί με τον τουρισμό, οι δύο βασικοί πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης, αλλά και ο πυλώνας εκείνος που αποτελεί προϋπόθεση για τον τουρισμό.  Αυτό αποδεικνύεται από περιοχές της Ελλάδος με εξαιρετικό κάλλος, οι οποίες επειδή δεν έχουν πρωτογενή τομέα και έχουν εγκαταλειφτεί από τους κατοίκους, όπως οι μαγευτικές ορεινές περιοχές της Πίνδου, που δεν έχουν υποδομές και τουρισμό», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός εξαίροντας τη σημασία της μεσογειακής διατροφής, την οποία χαρακτήρισε ως «διαβατήριο» για να βγούμε στις μεγάλες αγορές.

 Γ. Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply