ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολλά κέρδη απέφερε η συμμετοχή των νεαρών αθλητών στα Play Off ανόδου πόλο

0

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΤΙ ΜΠΕΝΕΝΤΕΤΟ: «ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΕΑΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ»

Πολλά τα κέρδη από την συμμετοχή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στον Όμιλο Πατρών και στους αγώνες Play Off ανόδου στο πρωτάθλημα πόλο ανδρών της Β΄ Εθνικής. Η ομάδα του ΝΟΚ εξασφάλισε από τον πρώτο γύρο την παραμονή της, η συμμετοχή της όμως στα Play Off ανόδου δεν απέφερε κάτι περισσότερο, παρά πολλές εμπειρίες για το μέλλον. Η ομάδα παρουσιάστηκε αρκετά ελλιπής κι αυτό δεν επέτρεψε στον Στάθη Μπακολιά να παρουσιάσει foul force την ομάδα.

Παρόλα αυτά τα πρόσωπα όλων στον ΝΟΚ είναι χαμογελαστά αφού εκμαιεύτηκαν την ευκαιρία που δόθηκε μέσα από αυτούς τους αγώνας για να «ψήσουν» περισσότερο τους έφηβους και παίδες αθλητές της ομάδας πόλο.

Σε αυτό εστίασε και ο νεαρός προπονητής και παίκτης της ανδρικής ομάδας πόλο, Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο ο οποίος προ ημερών μίλησε στη «Φ» για τα κέρδη που απεκόμισε όλη η ομάδα από την συμμετοχής της στα play off.

«Ο ΝΟΚ παρότι ελλιπής – έλειπαν βασικοί παίκτες αλλά και αναπληρωματικοί – συμμετείχε στους αγώνες όπου μπορεί να μην έκανε κάποια νίκη, είχε όμως πολλά κερδισμένα στοιχεία!

Κρατάμε φυσικά την παρουσία νεαρών και ελπιδοφόρων παικτών από τις Ακαδημίες, οι οποίοι πήραν χρόνο συμμετοχής κι όχι μόνο αυτό αλλά προσέφεραν σε πάρα πολλούς τομείς κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτά κρατάμε, καθώς η απουσία βασικών παικτών δεν μας άφησε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Παρόλα αυτά η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη. Ο στόχος μας επετεύχθη από την προηγούμενη φάση όταν πήραμε την παραμονή στην Β΄ Εθνική και προκριθήκαμε από τον Όμιλό μας στην τελική φάση. Οι ομάδες που πέρασαν από την τελική φάση ήταν οι ΝΟ Λάρισας και Νηρέας Πατρών που είναι από φαβορί για την άνοδο στην Α2 όπως και η ομάδα της Κέρκυρας, η οποία παρότι αποκλείστηκε ήταν κι αυτή απ’ αυτά φαβορί, συμμετείχαμε σε ένα πολύ δυνατό όμιλο με τρεις ομάδες που ήταν εκ των κορυφαίων. Ίσως να ήταν και ο πιο δυνατός όμιλος στη Β΄ Εθνική.

Η ομάδα που παρουσίασε ο ΝΟΚ πλαισιώθηκε από άνδρες, έφηβους, νέους μέχρι και παίδες, αθλητές δηλαδή 13 και 14 ετών κι αυτό σημαίνει πολλά, τόσο για τα ίδια τα παιδιά και τις εμπειρικές ευκαιρίες που τους δίδονται και γενικότερα για την φιλοσοφία του Συλλόγου ως προς τις νέες γενιές αθλητών και την σοβαρή γαλούχηση και ανάπτυξή τους.

Όλα αυτά τα παιδιά έχουν αγωνιστεί σε αγώνες ηλικιακών κατηγοριών όπως Μίνι Παίδων, Παίδων και ορισμένα στην κατηγορία Νέων. Τα περισσότερα όμως παιδιά αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην ανδρική ομάδα.»

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζουν την λειτουργία τους οι θερινές σχολές εκμάθησης κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του Ομίλου με τους μικρούς φίλους να γνωρίζουν τα μυστικά του υγρού στίβου και να απολαμβάνουν τα οφέλη που προσφέρει η άσκηση στο νερό τόσο για τα μικρά παιδιά, όσο για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι προπονήσεις στις Ακαδημίες συνεχίζονται αμείωτα, και ο αριθμός των παιδιών, ανεξαρτήτως φύλλου αυξάνεται ειδικά τώρα που “ανοίγει” ο καιρός! Μάλιστα αίσθηση αισιοδοξίας διακατέχει τους ανθρώπους του ΝΟΚ για την στελέχωση μιας πλήρη γυναικείας ομάδας «Μη ξεχνάμε άλλωστε πως ο ΝΟΚ κάποτε είχε γυναικεία ομάδα στην Α2 Εθνική. Ήδη έχουμε αρκετά κοριτσάκια που έχουν ξεκινήσεις στις ακαδημίες και αγόρια όλων των ηλικιών και ελπίζουμε ο αριθμός να αυξηθεί καθώς το πόλο είναι άθλημα που προσφέρει πάρα πολλά, έχει ζήσει μεγάλες στιγμές στο παρελθόν και ελπίζουμε να αναβιώσει σαν άθλημα, καθώς και σε λαμπρό μέλλον γι’ αυτές τις όμορφες φατσούλες!» εξήγησε ο προπονητής ακαδημιών, μαζί με τον Νίκο Παναγιώταρο, και αθλητής της αντρικής ομάδας Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο.

  • Ειδικότερα, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή λειτουργούν παιδικά απογευματινά τμήματα 16:00 – 19:00 και από 19/6 θα ξεκινήσουν και πρωινά τμήματα 9-10 καθημερινά, εκτός Τετάρτης λόγω καθαρισμού της πισίνας. Επίσης λειτουργούν τμήματα προετοιμασίας για ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικές σχολές καθώς και ώρες κοινού καθημερινά 12:00 – 16:00 (Τετάρτη 14:00 – 16:00).

Για τα τμήματα υδατοσφαίρισης οι προπονήσεις διεξάγονται καθημερινά 19:00 – 21:00. Πληροφορίες δίνονται στον χώρο του κολυμβητηρίου από την γραμματέα των τμημάτων Σταυρούλα Κοσιφολόγου.

Leave a Reply