ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σήμερα το μεγάλο δρομικό ραντεβού της Δυτικής Μάνης: Με αριθμό ρεκόρ ο 7ος Δρόμος και ο 4ος Κολυμβητικός Αγώνας

0

Το ρεκόρ της περσινής διοργάνωση φαίνεται πως θα ξεπεράσει φέτος ο 7ος Δρόμος Δυτικής Μάνης (5.000 μέτρα και 10.000 μέτρα για δρομείς και 1.000 μέτρα για παιδιά και γονείς) και ο 4ος Κολυμβητικός  Αγώνας Maniacs (αγώνας κολύμβησης απόστασης 1.000 και 2.000 μέτρων), που διοργανώνουν αύριο στην παραλία της Στούπας ο Δήμος Δυτικής Μάνης σε συνεργασία με τον Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και τον Αθλητικό Σύλλογο «Mani Academy»

Από την παραλία της Στούπας θα δοθεί η εκκίνηση και για τους δύο αγώνες στις 6 το απόγευμα και όπως πέρυσι έτσι και φέτος η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη. Άλλοι θα βρεθούν στην εκκίνηση του αγώνα δρόμου και του κολυμβητικού αγώνα κι άλλοι θα «καθίσουν στην κερκίδα» για να χειροκροτήσουν και να ενθαρρύνουν όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους στην προσπάθειά τους!

Στο τέλος ιδιαίτερα καλαίσθητα μετάλλια θα δοθούν στους νικητές του αγώνα δρόμου και του κολυμβητικού αγώνα με βασικά υλικά τον πάτο αναψυκτικών και το χαρτί, εμπνευσμένα από το tsigaki.gr.

Οι δρομείς τρέξουν στην διαδρομή των 10χλμ. με αναστροφή, που ξεκινά από την ειδυλλιακή παραλία της Στούπας, φτάνοντας στο γραφικό ψαροχώρι του Αγίου Νικολάου διασχίζοντας τον ποδηλατοδρόμο που ενώνει τα 2 χωριά πάνω από τα καταγάλανα νερά της μεσσηνιακής Μάνης με φόντο τους πρόποδες του Ταϋγέτου.

Η διαδρομή των 5.000 μέτρων με αναστροφή, θα ξεκινήσει από την παραλία της Στούπας και θα φτάσει έως το εστιατόριο «ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ» που βρίσκεται πλησίον του ποδηλατόδρομου που ενώνει τη Στούπα με τον Άγιο Νικόλαο.

Οι αθλητές του κολυμβητικού αγώνα θα πάρουν παράλληλη εκκίνηση από την παραλία της Στούπας διανύοντας την απόσταση μέσω δεξιόστροφης τριγωνικής διαδρομής πραγματοποιώντας 2 και 4 στροφές για τα αγωνίσματα των 1.000 και 2.000 μ. αντίστοιχα.

Leave a Reply