ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκάει… ουκρανικό κανόνι στην αγορά της Καλαμάτας!

0

ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ «ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ»

Ουκρανική «βόμβα» πολλών μεγατόνων, έχει… σκάσει στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας, με αρκετούς Καλαματιανούς να καταγγέλλουν πως έχουν εξαπατηθεί από μια ομάδα ατόμων που δραστηριοποιούνται στο νομό! Οι συγκεκριμένοι επενδυτές, φέρονται να έχουν νοικιάσει περίπου 60 ακίνητα, διαμερίσματα και καταστήματα, για πολλά από τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν καταβάλλεται το τελευταίο μεγάλο διάστημα το αντίτιμο των μισθωτηρίων.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ανάμεσα στα καταστήματα αυτά, είναι ένα παραλιακό εστιατόριο με ξένη κουζίνα, που… δελέαζε τους πελάτες προσφέροντας βόλτα με υπερπολυτελή λιμουζίνα (φωτό), αλλά και το εστιατόριο στα γήπεδα τένις τους Ομίλου Αντισφαίρισης και άλλα ακόμη, στη μαρίνα της πόλης. Μάλιστα, κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων, φέρονται να έχουν ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη! Το ίδιο βέβαια, σύμφωνα με το δήμαρχο Παν. Νίκα, δεν συμβαίνει με το Τουριστικό του Ταϋγέτου, το οποίο μίσθωσαν τον περασμένο Αύγουστο, για 50 χρόνια! Το συμφωνητικό, είχε υπογράψει στις 19 Αυγούστου 2016, ο νόμιμος εκπρόσωπος της πλειοδότριας εταιρείας Olympic Sport ΑΕ, με τον όρο να προβεί στις αναγκαίες επισκευές, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα δύο ετών και η καφετέρια να λειτουργεί κατά προτεραιότητα και να παραμένει ανοιχτή όλο το χρόνο, μετά τις εργασίες επισκευής της, που δε θα έπρεπε να υπερβαίνουν τους δύο μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Η καφετέρια, ξεκίνησε όντως, να λειτουργεί εντός του χρονοδιαγράμματος, ωστόσο σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, λειτουργεί μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα, με τα… παράπονα του προσωπικού, αναφορικά με την αμοιβή τους, να «επισκιάζουν» τη λειτουργία της! Ακόμη, δεν έχουν γίνει εργασίες στον ξενώνα, ενώ το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται σε 2.000 ευρώ, εκ των οποίων 1.500 ευρώ είναι το ποσό του μισθώματος για το Τουριστικό και 500 ευρώ εκείνου για την καφετέρια. Ο Δήμος, είχε εκφράσει την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης, την προσδοκία του να δημιουργηθεί στον Ταΰγετο και σε υψόμετρο 1.400 μέτρων μια τουριστική μονάδα ελκυστική για την ευρύτερη περιοχή, η οποία θα δώσει ζωντάνια και θέσεις εργασίας.

ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΠΥΡΑΜΙΔΑ»

Με την ίδια προσδοκία γενικά, φέρονται να ξεκίνησαν το… επενδυτικό τους ταξίδι στη Μεσσηνία και ειδικά την Καλαμάτα και οι Ουκρανοί, οι οποίο ωστόσο, άγνωστο πως, ίσως και για λόγους γραφειοκρατίας ή διαφορετικής νοοτροπίας, δυσκολεύτηκαν, διαπιστώνοντας πως ο… δρόμος αυτός, δεν είναι στραμμένος με ροδοπέταλα!

Τα προβλήματα αυτά, παίρνουν ακόμη μεγαλύτερες και σίγουρα διαφορετικές διαστάσεις, όταν οι καταγγελίες γίνονται επώνυμες και έχουν να κάνουν με εξαπάτηση!
Στην κλειστή κοινωνία της Καλαμάτας, ακόμη και οι… πέτρες ψιθυρίζουν και σχολιάζουν, όσα, μιλώντας αποκλειστικά στη «Φ» κατήγγειλε επώνυμα, ο πρώην διευθυντής της ΔΟΥ Καλαμάτας, συνταξιούχος εφοριακός, Γρηγόρης Κακαρούκας, ο οποίος μάλιστα, υπέβαλε μήνυση για εξαπάτηση, καθώς όπως δηλώνει, έχασε χρήματα «επενδύοντας» στο σύστημα «πυραμίδα» που εφάρμοζαν οι Ουκρανοί! Στο παρελθόν μάλιστα, οι Ουκρανοί, προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο, είχαν διοργανώσει μεγάλη εκδήλωση σε γνωστό, αθλητικό χώρο της Καλαμάτας. «Είμαι γνωστός στην Καλαμάτα από τη θέση που κατείχα στη ΔΟΥ και θέλω να ενημερώσω τους Καλαματιανούς, όπως έκανα και παλιά, όταν ήμουν στην υπηρεσία, ότι αυτή τη στιγμή, δραστηριοποιείται στην πόλη, ομάδα Ουκρανών, εφαρμόζοντας το σύστημα της «πυραμίδας». Υπόσχονται δηλαδή, πως αν τους δώσεις 5.000 δολάρια αυτή τη στιγμή, σε ένα χρόνο, θα έχεις πάρει 12.000 ευρώ! Το πρώτο σύστημα, λεγόταν «Mercuri», στη συνέχεια εφάρμοσαν το «μπόκο – μπόκο», το οποίο επίσης σταμάτησε και συνεχίζουν με το νέο «Mercuri».  Αυτοί οι άνθρωποι, είναι γνωστοί, γιατί έχουν πολλές δραστηριότητες στην Καλαμάτα, έχουν νοικιάσει πολλά διαμερίσματα, καταστήματα, κυρίως στην παραλία, καθώς και το τουριστικό του Ταϋγέτου», δήλωσε στη «Φ» ο κ. Κακαρούκας που όπως καταγγέλλει εξαπατήθηκε, καλώντας όσους τυχόν, έχουν επίσης εξαπατηθεί να επικοινωνήσουν μαζί του και ενδεχομένως να δράσουν από κοινού.

ΕΧΑΣΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΥΡΑΜΙΔΑ»

«Προσοχή λοιπόν και αν κάποιος έχει ενταχθεί στο σύστημά τους, θα ήθελα σας παρακαλώ να συναντηθούμε για να κάνουμε κοινές ενέργειες.

Οι άνθρωποι αυτοί, δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνοι για οτιδήποτε άλλο, αλλά είναι σίγουρα επικίνδυνοι για την οικονομία μας! Παίρνουν χρήματα, τα βάζουν στην τσέπη και μετά, όταν σου επιστρέψουν ένα μέρος, δηλαδή, από τις 5.000 ευρώ, τα 1.000 ή 1.500 ευρώ, δε σου δίνουν τίποτε άλλο», ανέφερε ο Γρηγόρης Κακαρούκας, επισημαίνοντας πως καταγγελίες υπάρχουν και στην Ουκρανία! «Αυτό που γνωρίζω, είναι πως στην Ουκρανία δεν έχουν… πέραση! Εκεί, ισχυρίζονταν πως το σύστημά τους, λειτουργεί θαυμάσια και συμμετείχαν όχι μόνο πολίτες, αλλά ακόμη και καταστήματα, όμως κάποιος τους κατήγγειλε και στη χώρα τους, αναρτώντας μάλιστα στο λογαριασμό του στο Facebook, πως πήραν τα χρήματα και ήρθαν στην Ελλάδα. Πιθανότατα λοιπόν, να είναι η ίδια ομάδα! Εμένα με προσέγγισαν μέσω φίλου και μου είπαν πως αν βάλω 5.000 δολάρια, δηλαδή 4.600 ευρώ, θα πάρω πίσω 12.000 δολάρια, περίπου 10.000 ευρώ! Το έκανα και μου επέστρεψαν μόνο 2.000 ευρώ περίπου και από τις 10 Νοεμβρίου και μετά, σταμάτησαν οποιαδήποτε άλλη παροχή! Ξέρω επίσης, πως το ίδιο κάνουν και στην Αθήνα! Έχω γνωστό μου, ο οποίος δουλεύει γι’ αυτούς και προσπαθεί να προσελκύσει κόσμο! Βέβαια, ο ίδιος έχει εκτεθεί σε φίλους του, καθώς έχουν χάσει τα λεφτά τους», δήλωσε ο κ. Κακαρούκας, ο οποίος ανέφερε πως «διαρκώς λένε «ναι, ναι» και τελευταία, ξεκαθάρισαν πως δε θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ».

Ο Γρηγόρης Κακαρούκας, έχει ενημερώσει δικηγόρο, που έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία, καθώς και απόδειξη του λογαριασμού στον οποίο κατέθεσε τα χρήματα! «Και επειδή ίσως ρωτήσει κανείς, αν φοβάμαι, έχω ενημερώσει για τα πάντα το δικηγόρο μου και έχω έρθει σε επικοινωνία με δύο αστυνομικούς που ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει! Αν λοιπόν πάθω οτιδήποτε, ακόμη και το αυτοκίνητό μου, αν πάθει κάτι, σίγουρα αυτοί θα πάνε μέσα…», δήλωσε καταληκτικά, με την υπόθεση αυτή, να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και να αναμένεται η εξέλιξή της, καθώς έχει ήδη πάρει τη νομική οδό!

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Η «Φ» επικοινώνησε με «σύνδεσμο» των Ουκρανών, ζητώντας του να μας φέρει σε επαφή με τον εκπρόσωπό τους, για να τεθούν όλα τα ερωτήματα και να καταγραφεί, ως οφείλουμε, η δική τους άποψη για όσα επωνύμως καταγγέλλει ο κ. Κακαρούκας. Μέχρι και χθες αναμέναμε κάποια ενημέρωση, ωστόσο αυτή δεν ήρθε, ενώ όπως πληροφορηθήκαμε ο επικεφαλής των Ουκρανών στην Καλαμάτα ονόματι Αντρέι, μετά τον Μάρτιο έχει μετακομίσει, δραστηριοποιούμενος στην Ιταλία. Στην Καλαμάτα έχει ορίσει Ουκρανό εκπρόσωπό του, ενώ συνεργάζεται με γνωστό τεχνικό γραφείο της πόλης για τεχνικής και μόνο φύσεως θέματα. Κυρίως για την πολεοδομική νομοθεσία και κατά πόσο τα προς αξιοποίηση ακίνητα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις, καθ’ ότι έχουν δημιουργηθεί  πολλά προβλήματα κατά το παρελθόν, πάνω στα οποία οι Ουκρανοί τελευταία στηρίζουν την άρνησή τους για την καταβολή των ενοικίων.

Leave a Reply