ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρώμα… στη φωνή μας! | Του Παναγιώτη Αντωνόπουλου

0

ΤΩΡΑ, φίλε εκδότη, η εφημερίδα σου και η εφημερίδα μας “ΦΩΝΗ” θα είναι λαμπρόφεγγη με τη βάπτισή της στην κολυμπήθρα των χρωμάτων, του λογισμού μας το κοντάρι καλαίσθητα θα το λειαίνει να βρίσκει στην ενημέρωσή του τη δέσμη τη συγκλίνουσα της αλήθειας.

antonopoulos

Σκυμμένος πάνω της χρόνια, όταν ψαλιδίζω το χρόνο της ραστώνης μου να τη διαβάζω, έχω υποταχθεί στη μεγάλη της εγκυκλοπαιδική γνώση, αδιόρθωτος εραστής  έχω μείνει του γνωστικού της ρεαλισμού. Χαίρομαι να με συντροφεύει, το ξεφύλλισμά της αποζητώ, τη σκέψη μου μ΄ αρέσει να γαργαλάω με τη φαντασία των δημιουργών, των μάγων και σοφών, εκείνων που τόσο όμορφα ξέρουν και στήνουν το σκηνικό, του ανθοπλέχτη της τυπογραφίας και της γραφής.

Σήμερα στην ερημιά και στο ξεθεμέλιωμα του περίγυρου του κοινωνικού,  η “ΦΩΝΗ” ζωντανός μένει διαλαλητής των γεγονότων, λεπτό ρόλο διαδραματίζει στην πληροφόρηση, την ακτίνα της επεκτείνει με το φτερωτό ηλεκτρονικό κονδυλοφόρο, αναστυλώνει το πεσμένο ηθικό του κατατρεγμένου λαού, σκαμπιλίζει τους δερβίσηδες πολιτικούς, τους στέρφους νομοθέτες επικρίνει, τους Αρλεκίνους της κοινωνικής ζωής περιγελά, χαστουκίζει τους καταστροφείς, τους μικρονοϊκούς ροδαλούς πλούσιους ψιττακούς με στόμφο κατακρίνει.

Ξέρω πως το μελάνι  για να δώσει ζώσα φλόγα γραφής, έχει ανάγκη τα μουσκεμένα πρόσωπα του εργατικού προσωπικού. Σ’ αυτούς οι λίγες μου λέξεις με όση αχάτινη λάμψη μπορώ να τους δώσω: Δουλέψτε φιλόπονα, χαμογελάστε στη σκληρή δουλειά, γλεντήστε τους καημούς σας, ακούγοντας άλλοι το θόρυβο του γραφείου και άλλοι  το φίφλισμα της μηχανής. Χλευάστε όσους στην αγωνία σας δε βλέπουν καταιγίδας παιδεμό.

Έτσι για χρόνια ακόμα μέσα στις σελίδες της “ΦΩΝΗΣ” χάρη σε σας, θα διαβάζουμε ειδήσεις, θα βλέπουμε δικτάτορες, εμίρηδες, στρατηγούς, πετρελαιάδες, πρωθυπουργούς, βασιλιάδες, σωτήρες θεόσταλτους, πολέμους, ματωμένους λαούς, πρόσφυγες, λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς.  Ακόμη αμάραντες ομορφιές, στεριές με άπειρες χάριτες, ωραία ηλιοβασιλέματα, καλύβες ιθαγενών, ποτάμια φουσκωμένα, άνθη πολύχρωμα ξωτικών χωρών.

Το πρώτο ελληνικό ισχυρό και εξακριβωμένο έντυπο ήταν η Εφημερίς που το πρώτο φύλλο της κυκλοφόρησε στις 31 Δεκεμβρίου 1790 στη Βιέννη.  Τα φύλλα της αναγιγνωσκόμενα…  Και της “ΦΩΝΗΣ” το ίδιο! Για την αφύπνιση του λαού! Καλή συνέχεια, χρωματιστή!

               ellinikoxronografima.blogspot.gr

Leave a Reply