ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ψήφισμα για το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Κρήτη

0

ΠΡΟΤΑΣΗ ψηφίσματος κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Φαββατάς για το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Κρήτη. Αναφέρει:

«Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ανάπτυξη της πόλης μας δεν έρχεται μόνο από το αεροδρόμιο και τον καινούριο δρόμο αλλά και από τη θάλασσα. Εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργεί τους θερινούς μήνες η ακτοπλοϊκή γραμμή Καλαμάτα – Γύθειο – Κύθηρα – Κίσσαμος Χανίων εξυπηρετώντας κάθε χρόνο χιλιάδες πολίτες όχι μόνο της Μεσσηνίας αλλά και όλης της Πελοποννήσου. Παράλληλα, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην τόνωση της τουριστικής κίνησης της περιοχής μας, καθώς είναι η μοναδική ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πελοποννήσου με την Κρήτη.

Φέτος όμως λόγω μηχανικής βλάβης το «Βιτσέντζος Κορνάρος», το πλοίο που εκτελούσε το παραπάνω δρομολόγιο έχει ακινητοποιηθεί. Αν και η σύμβαση υποχρεώνει την πλοιοκτήτρια εταιρία να αντικαταστήσει αμέσως το πλοίο σε περίπτωση βλάβης, ώστε να μην μένει ανενεργή η γραμμή, εντούτοις μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Ζητάμε λοιπόν από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να μεριμνήσει για την επαναλειτουργία της εν λόγω ακτοπλοϊκής γραμμής και μάλιστα άμεσα, ώστε να προλάβουμε έστω και την ύστατη στιγμή την φετινή τουριστική περίοδο».

 

Leave a Reply