ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΝΗ: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Κότρωνα και Σκουτάρι Λακωνίας

0

Σε ύφεση είναι τα δύο πύρινα μέτωπα σε Κότρωνα και Σκουτάρι Λακωνίας, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα το πρωί ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ματθαιόπουλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο οποίος συντονίζει το έργο της κατάσβεσης.
Στην περιοχή, όπως είπε επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 120 πυροσβέστες και 30 αυτοκίνητα και προσθέτει: «Προσπαθούμε να θέσουμε υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά, που βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, με τη βοήθεια υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εθελοντικών ομάδων, ενώ παράλληλα θέλουμε να προλάβουμε τυχόν αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή».
fotia-3
Όσο για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε κατοικημένες περιοχές της Ανατολικής Μάνης ο Βασίλης Ματθαιόπουλος είπε «σε κάποια χωριά και οικισμούς η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών, γιατί στα περισσότερα υπήρχαν ξερά χόρτα και δέντρα».
Οι περισσότερες ζημιές σε σπίτια έχουν αναφερθεί στην περιοχή του Κότρωνα, είναι ωστόσο υλικές και μικρές, δηλαδή σε στέγες, σκεπές, ή άλλες κατασκευές.
fotia-5
Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα έκανε λόγο για καθυστερήσεις, όταν οι τοπικές αρχές ζήτησαν την Κυριακή να σπεύσουν τα εναέρια μέσα. «Πρέπει να έρθουν και άλλα εναέρια μέσα γιατί οι άνεμοι είναι ισχυροί» προειδοποίησε, κάνοντας λόγο για δύσκολη κατάσταση» και ενημέρωσε πως τα ξενοδοχεία στον Κάτω Κότρωνα, περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους, εκκενώθηκαν εγκαίρως.
Η φωτιά προήλθε από αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σάββατο στον Πύρριχο Λακωνίας την οποία οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν θέσει υπό μερικό έλεγχο την Κυριακή το μεσημέρι.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε, στις 3:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην περιοχή Άνω Σούλι Μαραθώνα, όπου επιχειρούσαν από το πρωί σήμερα 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.
Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ξέσπασαν 108 πυρκαγιές!
fotia-1

Leave a Reply