ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιοι Ευρωπαίοι σε ποια Ευρώπη(;)

0

ΠΟΙΚΙΛΟΙ οι συνειρμοί από το σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη κι ενώ το ευρωπαϊκό οικοδόμημα υφίσταται πολλαπλούς τριγμούς στη συνοχή του.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ αυτό και στην υπάρχουσα αλλοπρόσαλλη συγκυρία, η εκδήλωση του Europe Direct Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης είχε ιδιαίτερη σημασία.

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ της Ευρώπης και η Ελλάδα», ο τίτλος της εκδήλωσης και εξαιρετικοί οι ομιλητές Πάνος Καζάκος, Ναπολέων Μαραβέγιας, Γιώργος Ανδρειωμένος, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Αργύρης Περουλάκης και Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

ΠΟΙΟ είναι λοιπόν το μέλλον της Ευρώπης και ποια η θέση της Ελλάδας στο μέλλον αυτό;

ΑΠΟ τα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση το βασικότερο συμπέρασμα που γι’ άλλη μια φορά προέκυψε είναι η άγνοια που υπάρχει γύρω από την Ε.Ε. και το ρόλο της χώρας μας σ’ αυτήν.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ άλλωστε και γίνεται λόγος τόσο αβασάνιστα για το μέλλον της Ελλάδας εκτός Ευρώπης.

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ προοπτική μόνο ελπιδοφόρα δεν μπορεί να είναι, όσο κι αν αυτή την περίοδο οι εταίροι μας στην Ε.Ε. μας αντιμετωπίζουν με μεγάλη αυστηρότητα στα όρια της σκληρότητας ενίοτε.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αγνοηθεί ωστόσο η σημασία του σκίτσου που απηχεί τον γενικότερο προβληματισμό που πλέον υφίσταται για το μέλλον της Ευρώπης, στην οποία η Ελλάδα θα έχει μια θέση σημαντική.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που σήμερα είναι ο τίτλος των σχολίων της στήλης, αναζητά εδώ και πολύ καιρό την απάντησή του και δεν τη βρίσκει.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και καλή εβδομάδα.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply