ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σπάει ο νόμος της σιωπής για τους Ουκρανούς «επενδυτές»!

0

ghpeda

Ιδιαίτερη αίσθηση, έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας και όχι μόνο, η αποκάλυψη της «Φ», αναφορικά με τη… δράση της ομάδας Ουκρανών επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην πόλη! Στη «Φ» μίλησε αποκλειστικά, ο γνωστός πρώην εφοριακός και διευθυντής της ΔΟΥ Καλαμάτας, Γρηγόρης Κακαρούκας, ο οποίος έχει ο ίδιος εξαπατηθεί από τους Ουκρανούς και έχει ασκήσει μήνυση σε βάρος τους!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Οι άνθρωποι αυτοί, έχουν νοικιάσει πάρα πολλά καταστήματα και διαμερίσματα και σε πολλές περιπτώσεις, δεν καταβάλλουν το αντίτιμο, ενώ έχουν επεκταθεί και στην εκμετάλλευση δημόσιας περιουσίας, έχοντας νοικιάσει το Τουριστικό του Ταϋγέτου και το εστιατόριο στα γήπεδα του Κορδία του Ομίλου Αντισφαίρισης, όπου ήταν και το βασικό ορμητήριο, η έδρα θα λέγαμε των Ουκρανών! Το τεράστιο «μπαμ» ωστόσο, προήλθε από τη… δράση τους, ως εκπρόσωποι ενός συστήματος «πυραμίδας» που ζητούσε από πολίτες – επίδοξα θύματα, χρήματα, τα οποία δήθεν θα επένδυαν και μετά το πέρας λίγων μηνών, θα τα έπαιρναν πίσω διπλά! Μάλιστα, για την προσέλκυση «πελατών» όπως αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης για την ανάδειξη του θέματος της «Φ», από την τηλεόραση Best, με το διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού Νίκο Μπελογιάννη, τους είχε παραχωρηθεί μεγάλος αθλητικός χώρος της Καλαμάτας, όπου προσκάλεσαν και ενημέρωσαν κόσμο για το… εύκολο, δήθεν, χρήμα, πολλούς Καλαματιανούς και όχι μόνο!

Τώρα που η «υπόθεση Ουκρανών» άνοιξε και το κουβάρι ξετυλίγεται, στόματα ανοίγουν και νέες πτυχές της «ιστορίας» πρόκειται να έρθουν στη δημοσιότητα.

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΗΧΥΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ  ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ…

Οι δηλώσεις στη «Φ» του πρώην εφοριακού Γρηγόρη Κακαρούκα, προκάλεσαν εύλογο… μούδιασμα και ανησυχία στην τοπική κοινωνία, καθώς αυτοί που έχουν μπλεχτεί στα δίχτυα των Ουκρανών, φέρονται να είναι αρκετοί, όπως και τα χρήματα που έχουν κάνει… φτερά! Ενώ, κάθε άλλο παρά τυχαία, είναι η μη αντίδραση των Ουκρανών, με τους οποίους η «Φ» ζήτησε συνάντηση μέσω «συνδέσμου», πριν τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ! «Οι άνθρωποι αυτοί, δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνοι για οτιδήποτε άλλο, αλλά είναι σίγουρα επικίνδυνοι για την οικονομία μας! Παίρνουν χρήματα, τα βάζουν στην τσέπη και μετά, όταν σου επιστρέψουν ένα μέρος, δηλαδή, από τις 5.000 ευρώ, τα 1.000 ή 1.500 ευρώ, δε σου δίνουν τίποτε άλλο», ανέφερε ο Γρηγόρης Κακαρούκας, ο οποίος αναφέρθηκε κα στο πως τον προσέγγισαν! «Εμένα με προσέγγισαν μέσω φίλου και μου είπαν πως αν βάλω 5.000 δολάρια, δηλαδή 4.600 ευρώ, θα πάρω πίσω 12.000 δολάρια, περίπου 10.000 ευρώ! Το έκανα και μου επέστρεψαν μόνο 2.000 ευρώ περίπου και από τις 10 Νοεμβρίου και μετά, σταμάτησαν οποιαδήποτε άλλη παροχή! Ξέρω επίσης, πως το ίδιο κάνουν και στην Αθήνα! Έχω γνωστό μου, ο οποίος δουλεύει γι’ αυτούς και προσπαθεί να προσελκύσει κόσμο! Βέβαια, ο ίδιος έχει εκτεθεί σε φίλους του, καθώς έχουν χάσει τα λεφτά τους», δήλωσε ο κ. Κακαρούκας, ο οποίος ανέφερε πως «διαρκώς λένε «ναι, ναι» και τελευταία, ξεκαθάρισαν πως δε θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ»…!

ΜΟΝΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ… ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ο Γρηγόρης Κακαρούκας, έχει ενημερώσει δικηγόρο, που έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία, ο οποίος θα προχωρούσε και στην κατάθεση της μήνυσης! Επίσης, έχει απόδειξη του λογαριασμού στον οποίο κατέθεσε τα χρήματα και αυτό που αναμένεται πια, είναι η παρέμβαση της δικαιοσύνης, καθώς και στη «Φ», η οποία συνεχίζει το ρεπορτάζ, οι καταγγελίες και τα στοιχεία που φτάνουν, είναι… καταιγιστικά, με τα ερμητικά κλειστά στόματα, να αρχίζουν σιγά – σιγά να ανοίγουν! Ετσι η δημοσιοποίησή τους, εύλογο είναι να προκαλέσει την εισαγγελική παρέμβαση με διερεύνηση των δημοσίων καταγγελιών.

Leave a Reply