ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Φ. Γεννηματά κλείνοντας το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Ε, ναι, λοιπόν, επιστρέψαμε»…

0

Ομόφωνα, με μόνο ένα λευκό, εγκρίθηκαν από τους συνέδρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το νέο της λογότυπο, το σύμβολο δηλαδή, η αλήθεια είναι πως θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ, τα κείμενα της πολιτικής διακήρυξης και του προγραμματικού πλαισίου, καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή αρχηγού και ίδρυσης νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, το οποίο εισηγήθηκε η Φώφη Γεννηματά στην αρχική της ομιλία.
«Ε, ναι, λοιπόν, επιστρέψαμε», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία με την οποία έκλεισε το Συνέδριο, το οποίο, όπως είπε, είχε πέντε σημαντικές επιτυχίες και στόχο τη μετεξέλιξη σε έναν νέο φορέα, ενιαίο ή πολυκομματικό, με νέο σύμβολο, όργανα, ηγεσία και θέσεις. «Η Δημοκρατική Παράταξη δεν είναι άθροισμα στελεχών, δεν είναι ένα άθροισμα πολέμαρχων, όπως σωστά ειπώθηκε σε αυτή την αίθουσα, αλλά κίνημα λαού, μόνο ως τέτοιο μπορεί να υπάρξει», ανέφερε η κα Γεννηματά, η οποία επεσήμανε πως είναι η ανάγκη πίστης στη Δημοκρατία και αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς, η οποία έχει κλονιστεί. «Καθημερινά οι θεσμοί δέχονται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μεγάλα πλήγματα.

Ο πρωθυπουργός έδωσε προχθές πρωτοφανές δείγμα καθεστωτικής αντίληψης θεωρώντας ως θεσμικό εμπόδιο αποφάσεις της Δικαιοσύνης που απλά δεν συμφωνούσε μαζί τους», σημείωσε και έκανε λόγο για «απίστευτο κατήφορο», μιλώντας για την επίθεση στον Κώστα Σημίτη. Ως δεύτερη επιτυχία η κ. Γεννηματά παρουσίασε την σαφή ταυτότητα και το πολιτικό στίγμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ έκανε και εκτενή αναφορά στην τρίτη επιτυχία του Συνεδρίου, στο αναπτυξιακό Σχέδιο Ελλάδα, με το οποίο μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς να ξεπουλιέται ο τόπος, με αξιοποίηση του εθνικού πλούτου και σεβασμό στο περιβάλλον, όπως σημείωσε.
Η κ. Γεννηματά περιέγραψε ως τέταρτη επιτυχία της ΔΗΣΥ, την επιβεβαίωση της πολιτικής στρατηγικής για αυτόνομη πορεία και εθνική συνεννόηση. «Είμαστε σταθεροί στην πρόταση μας για το σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης, ευρείας λαϊκής στήριξης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Εμείς θέλουμε και θα είμαστε μέρος της λύσης, όμως δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός», είπε και επανέλαβε ότι η ΝΔ είναι και παραμένει πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος. Όσον αφορά, τέλος, τον Οδικό Χάρτη και το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή ηγεσίας και τη δημιουργία του ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως «όλα θα λήξουν δημοκρατικά έως το τέλος του χρόνου. Τώρα πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο, ούτε δικαιολογία γι’ αυτούς που διστάζουν ακόμα. Πάμε τώρα! Δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο. Πάμε όλοι μαζί! Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, όμως για τη Δημοκρατική Παράταξη μετρά θετικά», κατέληξε στις αναφορές της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

106 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply