ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επεισοδιακή η διαμαρτυρία των αγροτών στην Τρίπολη!

0

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ…

Παράξενη τροπή, πήρε χθες η προγραμματισμένη πορεία των αγροτών της Πελοποννήσου στην Τρίπολη, καθώς οι 50 περίπου αγρότες, εκπρόσωποι Συλλόγων και παραγωγών από τους πέντε νομούς, ήρθαν αντιμέτωποι με την Αστυνομία! Οι αγρότες, συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στο σταθμό του ΟΣΕ και με πορεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να ενημερωθούν για τους δασικούς χάρτες!

Η πορεία, διεξήχθη χωρίς προβλήματα, όμως η διευθύντρια του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τρίπολη Ευσταθία Καγιούλη, δε δέχθηκε την αντιπροσωπία των αγροτών χωρίς να είναι παρούσα αστυνομική δύναμη, με τους αγρότες να αντιδρούν! «Η Αστυνομία, δεν επέτρεπε να ανέβει η αντιπροσωπία, στο γραφείο της διευθύντριας του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία ήθελε να είναι παρόντες οι αστυνομικοί, για να γίνει η στη συνάντηση», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγροτών και πρόεδρος του Συλλόγου της Μεσσήνης Χρήστος Θεοδωρακόπουλος. Ο κ. Θεοδωρακόπουλος μάλιστα, χαρακτήρισε ανεξήγητη την αντίδραση αυτή, καθώς σε όλες τις διαμαρτυρίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, οι ίδιοι αγρότες, με σεβασμό όπως είπε και αγωνία για το μέλλον τους, ορίζουν λίγα άτομα ως αντιπροσώπους που συζητούν με τους υπευθύνους στα γραφεία τους! «Ποιους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με όπλα 45ρια και απειλές του τύπου «με ‘σενα θα τα πούμε» και να μας κουνάνε το δάχτυλο;», διερωτήθηκαν οι αγρότες, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ύστερα από την ένταση που προκλήθηκε, η οποία διήρκησε αρκετά, ενώ από την πλευρά της η διευθύντρια του ΟΠΕΚΕΠΕ ισχυρίστηκε πως δεν κάλεσε εκείνη τους αστυνομικούς! «Δεν προλάβαμε να συζητήσουμε καθώς μέχρι να κατέβω κάτω, να δω τι γινόταν με την Αστυνομία, αν υπήρχαν τραυματίες ή οτιδήποτε, άφησαν το ψήφισμά τους και αποχώρησαν, ενώ δεν είχαν ζητήσει ραντεβού», ανέφερε η προϊσταμένη του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ η κινητοποίηση και οι… σταθμοί της ήταν γνωστή πολύ νωρίς από τους ίδιους τους αγρότες, οι οποίοι είχαν εκδώσει ανακοινώσεις! Στη συνέχεια, όπως επεσήμανε μιλώντας στη «Φ» ο κ. Θεοδωρακόπουλος, οι αγρότες αποχώρησαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και πήγαν να διαμαρτυρηθούν στον ΕΛΓΑ για τα… αυτονόητα! «Κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας για να ενημερωθούμε για τις ζημιές, ζητώντας την άμεση καταγραφή και αποζημίωση 100%», ανέφερε, ενώ ανακοίνωση για την επεισοδιακή κινητοποίηση, εξέδωσε και η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΚΚΕ

«Οι αγρότες βρήκαν απέναντί τους τις αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου είχαν πάει να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην Διεύθυνση. Καταγγέλλουμε και την διευθύντρια του ΟΠΕΚΕΠΕ, κα Έφη Καγιούλη, που κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις και δεν επέτρεπε στους αγρότες να μιλήσουν χωρίς την παρουσία τους. Αλήθεια, ποιους εγκληματίες έψαχναν στους οργανωμένους αγροτικούς συλλόγους;

Φαίνεται καθαρά ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πάει χέρι – χέρι με την καταστολή του λαϊκού κινήματος. Η μαχόμενη οργανωμένη μικρομεσαία αγροτιά έχει δίκαια αιτήματα και παλεύει για την επιβίωσή της. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση για την επίθεση που έγινε στους μικρομεσαίους αγρότες από τις αστυνομικές δυνάμεις που αντί να προστατεύουν τους πολίτες από το έγκλημα βρίσκονται ενάντια στις δίκαιες κινητοποιήσεις του λαού.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να μην τρομοκρατούνται να συσπειρωθούν στους αγροτικούς τους συλλόγους και να φτιάξουν και νέους και σε συμμαχία με το οργανωμένο εργατικό κίνημα να αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι την ανατροπή της», καταλήγει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply