ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι «δοσοληψίες» των Ουκρανών και οι «επενδύσεις» στην Καλαμάτα!

0

ΣΙΩΠΗ ΕΠΙ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ» ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Καθώς το κουβάρι της «ουκρανικής πυραμίδας» στην Καλαμάτα ξετυλίγεται και πολλά στόματα ανοίγουν, με τη δημόσια καταγγελία του πρ. διευθυντή της ΔΟΥ Καλαμάτας Γρηγόρη Κακακούρα, που έφερε  στο φως η «ΦΩΝΗ», άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί από την πλευρά των Ουκρανών! Παρ’ ότι η «Φ» πριν δημοσιοποιήσει την καταγγελία, για λόγους δεοντολογίας είχε ειδοποιήσει μέσω «συνδέσμου» τους καταγγελλόμενους ζητώντας να τοποθετηθούν πάνω στο περιεχόμενο της επώνυμης και τόσο σοβαρής καταγγελίας, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά τους.

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Παράλληλα, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι διαστάσεις της ιστορίας είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ ό,τι αρχικά προέκυπτε από την καταγγελία, καθώς η «επενδυτική» δράση των Ουκρανών, άρχισε σχεδόν αμέσως μετά την εγκατάστασή τους στην Καλαμάτα.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι Ουκρανοί συνέστησαν εταιρεία με τη συμμετοχή και Ελλήνων κατά το πρώτο στάδιο για την τουριστική τους δραστηριότητα, η οποία στη συνέχεια «ουκρανοποιήθηκε», καθώς απέκτησαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά λειτουργίας της. Ταυτόχρονα με τη σύσταση της εταιρείας και το ενδιαφέρον που εκφράστηκε για επενδύσεις στον τουρισμό, κάτι που… διαφημίστηκε δεόντως και τοπικά, μέσω κραυγαλέων δημοσιευμάτων, άρχισε και η λειτουργία της «πυραμίδας» με τη διάθεση του επενδυτικού προϊόντος «mercuri» που τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο γινόταν  στο μιλητό και με τα λεφτά στη σακούλα!  Αργότερα, όπως προκύπτει από την καταγγελία Κακακούρα εδίδοντο κάποια παραστατικά!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της τοπικής αγοράς που στο πρώτο στάδιο είχαν και συνεργασία με τους Ουκρανούς το «κόλπο» είναι μεγάλο και οι «επενδυτές» έβαλαν πολλούς στο… τσεπάκι, τόσο στην Καλαμάτα, όσο και στην Αθήνα όπου είχε απλωθεί η… επενδυτική τους δραστηριότητα!

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η επενδυτική δράση των Ουκρανών στον τομέα του τουρισμού, παρά τις προσδοκίες εξαντλήθηκε στην ενοικίαση ακινήτων, καταστημάτων και σπιτιών, κυρίως για να μένουν οι 20 περίπου κατά καιρούς Ουκρανοί συνεργάτες. Παρ’ ότι πέρασαν δύο χρόνια, ούτε ξενοδοχείο αγοράστηκε ή ενοικιάστηκε, ούτε σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, πλην των ενοικιάσεων εξελίχθηκε.

Μόνο η αξιοποίηση των επινοικιασμένων εγκαταστάσεων στο Τένις και η λειτουργία του εστιατορίου Fernando στην παραλία με «προσφορά» τη βόλτα με την πολυτελή λιμουζίνα, καθώς και πρόσφατα της υπολειτουργίας της καφετέριας του Τουριστικού στον Ταΰγετο, είναι οι «βαρύγδουπες» επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ωστόσο η «επενδυτική» δράση είχε επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της πυραμίδας με τη συγκέντρωση χρημάτων που κάποιοι ανεβάζουν σε εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο αυτό ακόμη δεν έχει τεκμηριωθεί. Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι αυτό θα συμβεί μόλις αρχίσει η δικαστική έρευνα της υπόθεσης, η οποία αναπότρεπτα θα διεξαχθεί, είτε από τη μήνυση είτε από τη δημόσια καταγγελία του πρ. διευθυντή της ΔΟΥ Γρηγόρη Κακαρούκα.

  • ΑΥΡΙΟ: Πώς άρχισε να πέφτει το κανόνι στους ιδιοκτήτες ακινήτων και πότε «έσκασε» η «πυραμίδα» και δεν πλήρωνε τις υπεραποδόσεις…

Διαβάστε ακόμη: Σπάει ο νόμος της σιωπής για τους Ουκρανούς επενδυτές

Leave a Reply