ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη αύριο στο Καφέ-Σινέ

0

Την ταινία «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά» [1956] σε σκηνοθεσία Alfred Hitchcock, με τους James Stewart, Doris Day, Brenda de Banzie, θα προβάλει αύριο στις 9.30 μ.μ. στο «Καφέ Σινέ» (δυτική παραλία Καλαμάτας), η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

H οικογένεια των McKenna, ο Ben, η Jo και ο γιος τους Hank, βρίσκονται στο Μαρόκκο για τις διακοπές τους. Εκεί συναντούν έναν περίεργο Γάλλο, τον Louis, ο οποίος δολοφονείται μπροστά στα μάτια τους. Καθώς πεθαίνει στα χέρια του Ben, του αποκαλύπτει ένα σχέδιο δολοφονίας, το οποίο έχει άμεσες επιπτώσεις στην οικογένειά του. Έτσι λοιπόν ο Ben και η Jo ξεκινούν ένα ταξίδι ενάντια στο χρόνο, με σκοπό να σώσουν την οικογένειά τους.

Πρόκειται για ριμεικ της ομώνυμης ταινίας του 1934, σε σκηνοθεσία πάλι του ίδιου του Χιτσκοκ, ο οποίος σε ερώτηση για το ποία απο τις δύο θεωρεί καλύτερη ταινία είχε απαντήσει διπλωματικά λέγοντας : Ας πούμε οτι η πρώτη εκδοχή ήταν έργο ενός ταλαντούχου ερασιτέχνη, ενώ η δεύτερη ενός επαγγελματία.

Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού το 1957 για το απίστευτο “Que Sera, Sera” σε ερμηνεία της μοναδικής Doris Day, ενώ ο Χιτσκοκ ήταν υποψήφιος για τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

  • Η είσοδος είναι 4 ευρώ ενώ για νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.

96 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply