ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παραπολιτικά σενάρια και ευσεβείς πολιτικοί πόθοι!

0

lampropoulos-tatoulis

Μια απλή επίσκεψη σε οδικά έργα που εκτελούνται στη Μεσσηνία με ευθύνη και χρηματοδότηση της Περιφέρειας, από τον Πέτρο Τατούλη μετά από πρόσκληση του τ. υφυπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου, στάθηκε αφορμή για πολιτικές ερμηνείες και παραπολιτικά σχόλια που αναδείχτηκαν σε πρωτοσέλιδα καλοκαιρινής ραστώνης και πολιτικής αμηχανίας!
Κάποιοι έχουν «μπερδέψει» ακόμη και τις αυτονόητες πολιτικές παρεμβάσεις και κινήσεις του περιφερειάρχη με τις πολιτικές εξελίξεις, που έτσι κι αλλιώς αργούν, κυρίως για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι καθορισμένες.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

3

Στην ενημέρωση από την Περιφέρεια για την προχθεσινή επίσκεψη σε σημαντικούς οδικούς άξονες της Μεσσηνίας σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Τατούλης σε δηλώσεις του εξήρε, αφενός, το έντονο και διαρκές ενδιαφέρον του τέως υπουργού κ. Λαμπρόπουλου για τη Μεσσηνία, αφετέρου, το σπουδαίο έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο επίπεδο της αναβάθμισης του οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα οι δρόμοι της να αποτελούν κρίσιμο αναπτυξιακό της πλεονέκτημα.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης και ο κ. Λαμπρόπουλος επισκέφθηκαν τον οδικό άξονα Ελληνοεκκλησιά – Ανδρομονάστηρο, έργο μήκους 3,5 χλμ και προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, καθώς και το Ανδρομονάστηρο, την αναστήλωση του οποίου, προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ, είχε εντάξει στο ΕΣΠΑ ο κ. Τατούλης από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού και το ολοκλήρωσε από τη θέση του περιφερειάρχη.

Επισκέφθηκαν επίσης την 7η Ε.Ο. στο τμήμα Μεσσήνη -Εύα-Λάμπαινα-Βαλύρα (μήκους 10χλμ) όπου ο περιφερειάρχης ζήτησε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες να εκπονήσουν άμεσα μελέτη σημαντικών παρεμβάσεων στον οδικό άξονα, για την ασφάλεια της κυκλοφορίας με νέο ασφαλτοτάπητα, διαπλάτυνση και τοποθέτηση στηθαίων και ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του έργου μέσα σε ένα μήνα περίπου.

Ο κ. Τατούλης πραγματοποίησε αυτοψία και στην 22η Ε.Ο. η οποία είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες, στο τμήμα Λάμπαινα -Ελληνοεκκλησιά και Λάμπαινα -Αρχαία Μεσσήνη, όπου θα γίνουν άμεσα από την Περιφέρεια σημαντικές παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών και ασφάλειας της κυκλοφορίας.

Ο περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια των επισκέψεων συναντήθηκε και συζήτησε με τους προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και κατοίκους της περιοχής και για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε στη διαρκώς εντεινόμενη προσπάθεια της Περιφέρειας για την αναβάθμιση και συντήρηση του οδικού δικτύου της περιοχής».

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ…

Αυτού του περιεχομένου επίσκεψη το πολύ-πολύ να σηματοδοτεί τη βούληση του περιφερειάρχη να ανταποδώσει τη στήριξη προς τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, ο οποίος είχε μεγάλη συμβολή στην εκλογή Τατούλη στην Περιφέρεια το 2010, κάτι που έφερε και την δια περιπάτου εκλογή του το 2014, με τη στήριξη και της ΝΔ, αλλά και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά.

Τώρα λένε ότι οι σχέσεις Τατούλη με τη ΝΔ και τον Αντ. Σαμαρά δεν είναι στα καλύτερά τους και κάποιοι εδώ στη Μεσσηνία σπεύδουν να εκτεθούν και να βγάλουν το προσωπικό πολιτικό τους μπαγλάμι κατά του περιφερειάρχη. Υπάρχουν και άλλοι που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση θεωρώντας ότι πλήττουν τον Σαμαρά! Επεα πτερόεντα καθ’ ότι σύμφωνα με ρήση του αειμνήστου, πλέον, Κ. Μητσοτάκη, στην πολιτική δεν υπάρχουν μόνιμες φιλίες και μόνιμες έχθρες!

Αυτό διδάσκει η πρόσφατη ιστορία, αυτό επιβεβαιώνουν και οι στατιστικές.

Τα υπόλοιπα αποτελούν αντικείμενο άλλης επιστήμης καθ’ ότι υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής, κινούμενη στη σφαίρα προσωπικών μικροκομματικών υπολογισμών και παραπολιτικής σεναριολογίας γιατί βρίσκονται κάποιοι στην επικαιρότητα.

 

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Leave a Reply