ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ουδέν πρόβλημα με τη λειτουργία των χειρουργείων και τις εφημερίες!

0

Δεν υπάρχει πρόβλημα δυσλειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας διαβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής διοικητής Παν. Μπασάκος, με αφορμή την μετακίνηση συντονιστή κλινικής στην Καλαμάτα.

Αρχικά ο αναπληρωτής διοικητής τονίζει ότι “Με αφορμή δημοσιεύματα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο περί κλεισίματος ή δυσλειτουργίας των χειρουργείων στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η λειτουργία των χειρουργείων αλλά και του χειρουργικού τομέα γενικότερα συνεχίζεται κανονικά και αδιατάρακτα”.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Προσθέτει πάντως ότι: “Στρατηγικός στόχος της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ, αποτελεί η συνεχής αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Αυτό το στόχο υπηρετούν, τόσο η προμήθεια του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που παραδίδεται τον επόμενο μήνα όσο και η μελέτη – κατασκευή κτιρίου στον προαύλιο χώρο για τη στέγαση όλων των διοικητικών υπηρεσιών μέσω ΠΔΕ στα τέλη της χρονιάς. Πέρα από το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα υλοποιήθηκε το μεγάλο έργο της αναδιαρρύθμισης του ισογείου με πόρους από το ΠΕΠ Πελοποννήσου και του ΠΔΕ του Υπουργείου Υγείας.

Η καθαρή όμως θέση και βούληση του Υπουργείου Υγείας για περεταίρω αναβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας εκφράζεται, τόσο με την αύξηση πιστώσεων στο προϋπολογισμό του όσο και μέσω των συνεχών προσλήψεων σε ιατρικό προσωπικό, που είτε έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν δρομολογηθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα (1 θέση Γυναικολογίας, 1 θέση Παθολογίας, 1 θέση Καρδιολογίας, 1 θέση Ορθοπεδικής, 1 θέση Νεφρολογίας)”.

ΟΙ «ΚΡΑΥΓΕΣ» ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ…

Ο κ. Μπασάκος καταλήγει σε μια διαπίστωση υπογραμμίζοντας ότι ” γίνεται αντιληπτό, ότι φωνές ή κάποιες φορές και κραυγές, περί δήθεν υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας όχι μόνο καλό δεν κάνουν αλλά προκαλούν σύγχυση και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, η οποία συνεχώς εμπιστεύεται την Δημόσια Υγεία και αυτό φαίνεται από την αυξανόμενη επίσκεψη πολιτών στη Νοσηλευτική μας Μονάδα.  Όσον αφορά κριτικές από πρώην και τέως, ας κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους για το τι παρέδωσαν και να έχουν υπ’ όψιν τους ότι η κοινωνία μας αξιολογεί όλους καθημερινά”, καταλήγει ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply