ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολίτες καταγγέλλουν καταπάτηση στην παραλία της Καλόγριας από ξαπλώστρες και ομπρέλες

0

ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Την ολιγωρία της δημοτικής αρχής καταγγέλλουν με επιστολή διαμαρτυρίας οι πολίτες της Στούπας και της ευρύτερης περιοχής στην μεσσηνιακή Μάνη που επιτρέπει την αυθαίρετης καταπάτηση της αμμουδιάς της πασίγνωστης τουριστικής παραλίας «Καλόγριας» από ξαπλώστρες και ομπρέλες και άλλα αντικείμενα.

Οι πολίτες κάνουν λόγω για ευθύνη της Δημοτικής Αρχής διερωτόμενοι παράλληλα για την ανοχή που δείχνει στους επαγγελματίες των οποίων ζητούν τον περιορισμό σε όσα επιτρέπει ο νόμος! Επίσης ζητούν από την Δημοτική Αρχή και την Κτηματική Υπηρεσία να δημοσιοποιήσουν τί ακριβώς έχουν νοικιάσει καθώς και τον έλεγχο των ξαπλώστρων και την συμμόρφωση των επαγγελματιών στο όριο των 3 μέτρων από τη θάλασσα που επιβάλλει ο νόμος. Παράλληλα επιθυμούν την επιστροφή των σιδερένιων στύλων του βόλεϊ (ιδιοκτησία της ΕΟΠΕ) οι οποίοι τοποθετήθηκαν στον Άγιο Δημήτριο, διερωτώμενοι αν τελικά παραμένει ελεύθερο το 50% της αμμουδιάς, αλλά και απαντήσεις εάν είναι νόμιμη η κατάληψη του χώρου από κενές ξαπλώστρες, ακόμα και αν δεν υπάρχουν λουόμενοι, εκτοπίζοντας όσους λουόμενος δεν επιθυμούν να καθίσουν σε αυτές και στα καταστήματα.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι αράδες οι υπογράφοντες την από 3 -7-2017 διαμαρτυρία των πολιτών για την «Καλόγρια» ήταν 473.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Η «Φ» επικοινώνησε με το Δήμο Δυτικής Μάνης αναζητώντας απαντήσεις. Ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα του καταλογίζονται, καθώς, όπως μας ενημέρωσαν, δεν έγκειται στην αρμοδιότητα του η παραλία αλλά στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας.

Leave a Reply