ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε 4 σημεία της παραλίας οι γαλάζιες σημαίες – Αυξημένη είναι η τουριστική κίνηση φέτος στην Καλαμάτα

0

Αυξημένη καταγράφεται η κίνηση στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, στην οποία περνούν τις διακοπές τους, αρκετοί ξένοι κυρίως και όχι μόνο επισκέπτες! Η κατανάλωση βέβαια, δεν είναι η αναμενόμενη, με τα έσοδα στα καταστήματα εστίασης και όχι μόνο, να αρκούν μόλις για την κάλυψη των αυξημένων εξόδων και ειδικά της φορολόγησης και της ασφάλισης.

Τα μηνύματα για τη συνέχεια, είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς υπάρχουν κρατήσεις και ενδιαφέρον, όπως δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα. «Η κίνηση στο Δήμο Καλαμάτας αναμένεται εξαιρετική με τις πληρότητες  να φτάνουν το 100% για το υπόλοιπο του Ιουλίου και τον Αύγουστο», δήλωσε η κα Ντίντα, η οποία επεσήμανε πως η πόλη προσελκύει ποιοτικό τουρισμό, ο οποίος συνεισφέρει στην τοπική οικονομία, χάρη στα υψηλού επιπέδου καταλύματα. Τα μηνύματα, είναι θετικά και μέχρι το φθινόπωρο καθώς διεξάγονται πολλά, ιατρικά κυρίως, συνέδρια, ενώ αναμένεται και το Φεστιβάλ Χορωδιών, με μοναδική, αλλά μικρή ελέω των παγκόσμιων γεγονότων, την κρουαζιέρα η οποία αναμένεται αν ανακάμψει τα επόμενα χρόνια.  «Πράγματι, η επισκεψιμότητα των κρουαζιερόπλοιων είναι μικρότερη, καθώς δεχόμασταν κρουαζιερόπλοια  που είχαν τελικό σταθμό τα παράλια της Τουρκίας, όμως προσανατολιζόμαστε με αφορμή την αναδιοργάνωση των δρομολογίων και κάνουμε τις απαραίτητες επαφές ήδη, στην προσέλκυση νέων! Ήδη για το 2019 υπάρχει πρόβλεψη για ένταξη σε ένα δρομολόγιο που αφορά στην Αδριατική και τα νησιά του Ιονίου», δήλωσε η κα Ντίντα, η οποία στάθηκε στο «αβαντάζ» των γαλάζιων σημαιών!

ΣΕ 4 ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ  ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Τα σημεία όπου το τοποθετήθηκαν γαλάζιες σημαίες, είναι στην Ανάσταση, το ξενοδοχείο Filoxenia, τη Βέργα και τη Μικρά Μαντίνεια, καθώς αυτές μόνο διεκδίκησαν, ενώ τα νερά, είναι παντού πολύ καθαρά!

«Αναρτήθηκαν και φέτος οι γαλάζιες σημαίες στις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες ουσιαστικά, πιστοποιούν και τυπικά το γεγονός ότι οι παραλίες μας είναι πεντακάθαρες, οργανωμένες και κατάλληλες να δεχθούν τους λουόμενους! Η πιστοποίηση, αφορά σε τέσσερα σημεία, τα οποία μπήκαν στη διαδικασία της διεκδίκησης, παρόλο που σε όλο το μήκος, πληρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές», δήλωσε η κα Ντίντα και αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη! «Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η διάκριση για την πόλη μας, καθώς οι γαλάζιες σημαίες είναι αναγνωρίσιμες και στους ξένους επισκέπτες και λειτουργεί καθοριστικά στην περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής μας», δήλωσε η αντιδήμαρχος και συνέχισε. «Η Καλαμάτα, έχει το προνόμιο, να έχει γαλάζιες σημαίες μέσα στον αστικό ιστό, καθώς αυτό, στην Ελλάδα και όχι μόνο, συναντάται πάρα πολύ δύσκολα, η δυνατότητα κολύμβησης δηλαδή μέσα στον αστικό ιστό». Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της τοποθέτησης των γαλάζιων σημαιών, έγινε καθαρισμός των ακτών από μικρά σκουπιδάκια, σε μια κίνηση συμβολική και κυρίως για τον παραδειγματισμό των λουομένων.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

167 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply