ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπόθεση: Πώς θα κυβερνήσει ο Μητσοτάκης;

0

«ΑΡΓΑ ή γρήγορα η χώρα θα πάει σε εκλογές από τις οποίες – όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις – μεγάλος νικητής θα βγει η ΝΔ και μεγάλος χαμένος ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΠΟΙΟΙ μάλιστα εκτιμούν ότι είναι τέτοια η αγανάκτηση του κόσμου από την ανικανότητα της κυβέρνησης και τα απίθανα παραμύθια Τσίπρα που το σύνδρομο «να φύγουν οι άσχετοι» θα καταλάβει τους  ψηφοφόρους αναδεικνύοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτοδύναμο.

ΩΡΑΙΑ. Και μετά; Πώς ακριβώς θα κυβερνήσει ο κ. Μητσοτάκης; Πώς θα επιβάλει τις ευρωπαϊκές ιδέες του και τις εκσυγχρονιστικές απόψεις με τις οποίες δηλώνει ότι εμφορείται σε ένα κόμμα οπισθοδρομικό, γερασμένο και βαθιά συντηρητικό, χωρισμένο σε κλίκες και βαρονίες, που περιμένει πώς και πώς να ξανάρθει στην εξουσία για να αλώσει το κράτος και επαναλάβει όσα έκανε κάθε φορά που κυβερνούσε;

ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ τους δικούς του ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά, να βοηθήσει τους «ημέτερους» επιχειρηματίες να πάρουν τις δουλειές και να συνεχίσει από θέση ισχύος το γνωστό πελατειακό πάρε-δώσε. Και – ίσως – με τη βοήθεια κάποιων κομμάτων της αντιπολίτευσης να καταργήσει, με 200 ψήφους, την απλή αναλογική πριν από τις μεθεπόμενες εκλογές και να ελπίζει σε μία ακόμη τετραετία συγκυβέρνησης με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή την «Ωρα Ευθύνης».

ΠΩΣ όμως ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ρήξεις και συγκρούσεις με το διεφθαρμένο παρελθόν και βαθιές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στο Ασφαλιστικό και στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας όπως διακηρύσσει – και περιέγραψε στην κυρία Μέρκελ και στον κ. Σόιμπλε –  όταν θα έχει στην κοινοβουλευτική του ομάδα “μία από τα ίδια”»;

***

ΝΑΙ, είναι γεγονός πως ήδη πολλοί προβληματίζονται για το πως θα κυβερνήσει ο Μητσοτάκης και αυτό κάνει και ο Νότης Παπαδόπουλος στο άρθρο που προηγήθηκε και απόσπασμα παρέθεσα.

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ είναι έντονος και μάλιστα στα όρια της ανησυχίας καθώς οι εν λόγω ανησυχούντες θεωρούν δεδομένο πως ο Κυριακός θα γίνει τελικά πρωθυπουργός.

ΤΙΠΟΤΑ δεν αποκλείεται ασφαλώς και αν μάλιστα πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις τότε είναι βέβαιο πως όταν γίνουν εκλογές ο Μητσοτάκης υιός θα αναλάβει να κυβερνήσει και τότε ποιος στη χάρη μας!!

ΠΩΣ θα κυβερνήσει λοιπόν ο Μητσοτάκης;

ΟΣΟΙ αισιοδοξούν, θεωρούν πως θα βρει τον τρόπο αν δεν τον έχει βρει ήδη.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ που είναι και οι περισσότεροι τελικά, αναρωτιούνται αν θα είναι ικανός να κυβερνήσει.

ΑΥΤΟ το ερώτημα θα απαντήσει αν κι εφ’ όσον πάρει την εξουσία βέβαια.

ΟΣΟ για το σενάριο της αυτοδυναμίας, ας κρατηθεί η οποία αισιοδοξία από τους υπεραισιόδοξους γιατί το ενδεχόμενο  απογοήτευσης καραδοκεί κι από αυτοδυναμίες έχουν ήδη πάθει πολλά. Καλημέρα!

 

Θανάσης Παντές

95 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply