ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαμός με τα «face control» σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

0

Το θέμα φέρνει στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά στο «ergasianews», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ο οποίος μας κατήγγειλε ότι από τις 2 τα ξημερώματα περίμεναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς γονείς, δικαιούχοι επιδότησης του ΕΣΠΑ, ώστε να πάρουν σειρά προτεραιότητας και να προλάβουν να δηλώσουν τα τέκνα τους για τη νέα χρονιά, αφού μόλις χθες αργά το βράδυ ανακοινώθηκαν οι λίστες των δικαιούχων.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι σήμερα με το άνοιγμα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών θα τηρείτο σειρά προτεραιότητας για την εγγραφή των παιδιών δικαιούχων του ΕΣΠΑ, οι γονείς συνάντησαν την άρνηση και την απόρριψη των ιδιοκτητών των παιδικών σταθμών, οι οποίοι εφάρμοσαν ένα ιδιότυπο «face control» ισχυριζόμενοι ότι οι θέσεις ήταν «κλεισμένες» εδώ και βδομάδες (;)!!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δ. Καραγεωργόπουλος πολλοί από τους γονείς που περίμεναν ακόμα και από τις 2 τα ξημερώματα έξω από τους παιδικούς σταθμούς, διερωτούνταν εξαγριωμένοι «πως είναι δυνατόν να έχουν κλειστεί οι θέσεις εβδομάδες πριν, από τη στιγμή που μόλις χθες το βράδυ αναρτήθηκαν οι λίστες των δικαιούχων. Πως είναι δυνατόν οι ιδιοκτήτες να κρατούν «reserve» θέσεις, γονέων που δεν είχαν κάποιο αποδεικτικό στα χέρια τους ότι ήταν δικαιούχοι… ή μήπως γνώριζαν;»

Το θέμα εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα τόσο για την λειτουργία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ, δηλαδή κατά ποσό κάποιοι γονείς ήταν σε θέση να γνωρίζουν τα αποτελέσματα πολύ πριν τη δημόσια ανάρτησή τους, όσο και για τη συμπεριφορά των παιδικών σταθμών απέναντι σε γονείς που από τα ξημερώματα περίμεναν με τον ορθόδοξο τρόπο τη σειρά τους για μια θέση των τέκνων τους σε κάποιο παιδικό σταθμό.

Όπως και να ’χει το πράγμα, η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) θα πρέπει να παρέμβει και να πετάξει εκτός ΕΣΠΑ, όσους παιδικούς σταθμούς έχει καταγγελθεί μια τέτοια συμπεριφορά, αναφέρει το ρεπορτάζ του «ergasianews».

ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Παρόμοιο πρόβλημα και στην Καλαμάτα, όπου πολλοί γονείς που αιτήθηκαν την δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους για το 2017 – 2018 παρότι εξασφάλισαν voucher εισόδου στους παιδικούς σταθμούς, τη λεγόμενη «Αξία τοποθέτησης», μένουν εκτός ελλείψει θέσεων.

Όπως μας ανέφερε αναγνώστρια της «Φ» με όσους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς κι αν επικοινώνησε αποζητώντας μια θέση για τα παιδιά της «έφαγε πόρτα» καθώς όπως την ενημέρωσαν όλες οι θέσεις είναι ήδη καλυμμένες και πολύ δύσκολα θα προκύψουν έστω λίγες!

Μια κατάσταση που έχει αντιμετωπιστεί και κατά το παρελθόν όταν και πάλι η αναλογία voucher – θέσεων δεν συνέπιπτε!

Επιτακτική είναι η ανάγκη να βρεθεί μια λύση που θα πάψει να βάζει …σε περιπέτειες της τελευταίας στιγμής γονείς και παιδιά, δημιουργώντας σε πολλές περιπτώσεις δύσκολες συνθήκες εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, σκοπό που άλλωστε υπηρετεί το εν λόγω πρόγραμμα!

144 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply