ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δασικά τα μισά κτήματα των αγροτών που πέρυσι επιδοτήθηκαν γι’ αυτά!

0

ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σοκ  για τους αγρότες της Μεσσηνίας, οι μισοί και πλέον από τους οποίους, είδαν έκπληκτοι τα κτήματα που μέχρι και πέρυσι καλλιεργούσαν και επιδοτούνταν γι’ αυτά, να έχουν χαρακτηριστεί ως δασικά!
Μόνο στην Ένωση του νομού, από τις 24.800 αιτήσεις ενεργοποίησης που έχουν κατατεθεί, οι 14.000 έχουν πρόβλημα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ!

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός ζήτησε από το Συνεταιρισμό της Μεσσηνίας, στον οποίο απευθύνθηκε το 72% των παραγωγών του νομού, 7 στους 10 δηλαδή, για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, να τους ενημερώσει πως υπάρχει ζήτημα, άρα και κίνδυνος για την επιδότηση, σε περίπτωση που αυτό δε διευθετηθεί! Έτσι, η Ένωση έστειλε 14.000 γραπτά μηνύματα(!!!) στα κινητά των παραγωγών, οι οποίοι πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε διευθέτηση του προβλήματός τους στις δασικές αρχές και σε δεύτερο χρόνο, μέχρι τις 27 του μηνός, οπότε και θα παραμείνει το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ ανοιχτό να κάνουν τροποποίηση της αίτησής τους. «Πράγματι, 14.000 ΑΦΜ αυτών που έκαναν φέτος αίτηση ενεργοποίησης, αντιμετωπίζουν πρόβλημα», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» ο υπεύθυνος Έργου και ειδικός συνεργάτης της Ένωσης Γιάννης Πάζιος, τονίζοντας πως υπάρχει ζήτημα από 100 μέτρα έως και στρέμματα στα χτήματα αυτά, που χαρακτηρίστηκαν δασικά! «Στις αρχές της εβδομάδας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε τη λίστα με τους ΑΦΜ και καλούσε να ενημερώσουμε τους παραγωγούς, για το ότι κάποιο αγροτεμάχιό τους, είχε δασικό χαρακτήρα, όπως και κάναμε», ανέφερε ο κ. Πάζιος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως  για όσους τυχόν δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση ενεργοποίησης, το σύστημα, έστω και με μικρή ποινή, θα είναι ανοιχτό μέχρι τη Δευτέρα.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΟΛΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ

«Τη Δευτέρα στις 10 του μηνός, τελειώνει η προθεσμία υποβολής αιτήσεως ενεργοποίησης δικαιωμάτων από τους παραγωγούς! Πρόκειται για την τελευταία προθεσμία, η οποία μάλιστα προβλέπει ποινή για κάθε ημέρα καθυστέρησης, της τάξεως του 1%, καθώς η επίσημη προθεσμία, ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου», δήλωσε ο κ. Πάζιος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις μεταβιβάσεις.

«Οι μεταβιβάσεις ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου και το σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό για διορθώσεις σφαλμάτων, ελέω και των δασικών χαρτών», ανέφερε ο υπεύθυνος έργου της Ένωσης, ο οποίος ενημέρωσε πως το μεγάλο Συνεταιρισμό του νομού, πραγματοποιήθηκαν 2.400 μεταβιβάσεις. «Παρότι είχαμε όλα αυτά τα προβλήματα, με τον ΕΦΚΑ, τα συνταξιοδοτικά και τον ΟΓΑ, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι καθώς πιάσαμε ένα ποσοστό περίπου 72%  της αγοράς, δηλαδή 7 στους 10 παραγωγούς προτίμησαν την Ένωσης Μεσσηνίας για να εξυπηρετηθούν και να υποβάλλουν την αίτησή τους. Κάποιοι βέβαια, αποποιήθηκαν τη διαδικασία ώστε να μην πληρώσουν φόρο», επεσήμανε ο κ. Πάζιος υπενθυμίζοντας καταληκτικά πως μέχρι τις 27 Ιουλίου θα μπορεί να γίνονται τροποποιήσεις!

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply