ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΣΜ: Προκηρύξεις, οφειλές, αμοιβές και γήπεδα

0

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της ΕΠΣΜ για τα νέα πρωταθλήματα και το Κύπελλο καθώς και όλα τα σενάρια ανόδου και υποβιβασμού ανά κατηγορία βρέθηκαν στο επίκεντρο της προχθεσινής Γενικής συνέλευσης της ένωσης στα γραφεία του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΜ στον Κορδία.

Η ενημερωτική συνάντηση των διοικούντων της ΕΠΣΜ με εκπροσώπους ομάδων είχε πρωτίστως σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τον υγιή διάλογο για τον προγραμματισμό της νέας περιόδου.

Στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης καθώς και τα μέλη Άγγελος Γεωργόπουλος, Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, Νίκος Λιόγας, Νίκος Ρούτσης, Βασίλης Πολίτης, Γιώργος Χριστόπουλος και Αντώνης Τουρλομούσης

Ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των σωματείων Παμίσου, ΑΕ Μάνης, Πεταλιδίου,Πανθουριακού, Κυπαρισσίας, Ασπροχώματος, Φαραί, Σπερχογείας, Μιλτιάδη, Ολυμπιακού, Ομόνοιας, Απόλλωνα, Φυτειάς, Ηρακλή, Ερμή, Ικάρου καθώς επίσης ο ενωσιακός προπονητής Ηλίας Μαστορέας και οι Παναγιώτης Μανωλόπουλος και Νίκος Κοσσάρης.

 

Οφειλές σωματείων, αμοιβές διαιτητών,

Προκηρύξεις, υποδομές και γήπεδα

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Λεωνίδας Οικονομίδης, αναφέρθηκε αρχικά στην αδειοδότηση των γηπέδων και στην προσωπική του ανησυχία καθώς από τις αρχές του 2018 θα γίνει η αδειοδότηση των γηπέδων και τα γήπεδα θα πρέπει να πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, και αρκετά ακόμη χρειάζονται βελτιώσεις.

Παράλληλα  ο κ. Οικονομίδης αναφέρθηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, αλλά στην διαφορετική άποψη με τον κ. Τουρλομούση, ενώ χαρακτήρισε τον Αθλητικός Νόμος «διάτρητος» εξού και τροποποίησή του κατά τη διάρκεια της ΓΣ.

Επίσης ζήτησε από τα σωματεία να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς την Ένωση.

Τα σωματεία από τη μεριά τους ζήτησαν μείωση των αμοιβών των διαιτητών και των παρατηρητών, κάτι που εφαρμόζεται ήδη σε γειτονικούς νομούς.

Διαφωνίες υπήρξαν κυρίως για το Κύπελλο και τις ημερομηνίες τέλεσης των αγώνων, όπως και στις προτάσεις που τέθηκαν για τα «μικρά» πρωταθλήματα υποδομών, ως προς την αναγκαστική ή όχι συμμετοχή των σωματείων και την υποχρεωτική χρησιμοποίηση μικρών σε ηλικία αθλητών και γιατρών.

Οι ημερομηνίες Κυπέλλου και πρωταθλημάτων

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη γνωστοποίηση των ημερομηνιών των νέων πρωταθλημάτων που πιθανότατα θα έχουν αλλαγές.

Το Κύπελλο Ερασιτεχνών Μεσσηνίας θα ξεκινήσει τον Αύγουστο, το διήμερο 26 και 27, με τη διεξαγωγή δυο αγώνων και θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο (2-3/9) επίσης με δυο αγώνες.

Οκτώ αγώνες θα γίνουν στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου και ισάριθμα ματς θα γίνουν στις 16-17 του ίδιου μήνα. Στη συνέχεια τα παιχνίδια του Κυπέλλου θα διεξάγονται μονάχα Τετάρτες, ενώ ο τελικός υπολογίζεται για τα τέλη Μαρτίου με πιθανότερη ημερομηνία την 28/3.

Ο κ. Οικονομίδης ενημέρωσε τα σωματεία πως η Α΄ Τοπική Κατηγορία θα ξεκινήσει το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Μαΐου. Δεν αποκλείεται το ίδιο Σαββατοκύριακο να γίνει και η έναρξη του πρωταθλήματος Α1 Κατηγορίας, το οποίο θα ολοκληρωθεί τουλάχιστον 2 με 3 εβδομάδες πριν την Α΄ Κατηγορία.

Άνοδος και υποβιβασμός

Σε ό,τι αφορά τέλος στην άνοδο και τον υποβιβασμό ισχύουν, ανά κατηγορία, τα εξής

  • Απευθείας και χωρίς μπαράζ παίρνει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική ο πρωταθλητής της Α΄ τοπικής κατηγορίας, στον αντίποδα υποβιβάζονται 2 ομάδες σε περίπτωση που υποβιβαστούν από τη Γ΄ Εθνική «Καλαμάτα» ή Τσικλητήρας Πύλου. Αν δηλαδή από τη Γ΄ εθνική τη νέα σεζόν υποβιβαστεί μόνο μια ομάδα της Μεσσηνίας τότε από την Α΄ Τοπική κατηγορία θα υποβιβαστούν 3 ομάδες.
  • Από την Α1 Κατηγορία προβιβάζονται 3 ομάδες, ισάριθμες ομάδες θα υποβιβαστούν στη Β Κατηγορία.

Από τη Β΄ Κατηγορία προβιβάζονται από 2 έως 4 ομάδες, ανάλογα με την κατάληξη της Γ΄ Εθνικής, ενώ υποβιβάζεται μια ομάδα από κάθε όμιλο.

  • Τέλος, για τη Γ΄ Τοπική κατηγορία ως πιθανότερο σενάριο φαντάζει ο προβιβασμός τριών ομάδων.

Leave a Reply