ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μουδιασμένη» η Καλαμάτα από το… ουκρανικό κανόνι!

0

Εντονο εξακολουθεί να παραμένει το… μούδιασμα στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας, από την αποκάλυψη της «Φ», όσον αφορά στο… ουκρανικό κανόνι, που «έσκασε» στην αγορά της πόλης! Οι καταγγελίες, πέφτουν… βροχή, στα γραφεία της εφημερίδας, με πολλούς να θέλουν να ενημερώσουν για την προσωπική και όχι μόνο, υπόθεσή τους, που σχετίζεται με την ομάδα Ουκρανών που δραστηριοποιείται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ανάμεσά τους και ένας εκ των ιδιοκτητών των 60 περίπου ακινήτων που έχουν νοικιάσει οι Ουκρανοί, ο οποίος θέλησε να μας ενημερώσει πως σε αυτόν δεν οφείλουν, αλλά χωρίς να επιθυμεί να αναφερθεί το όνομά του!!! Το ρεπορτάζ ωστόσο, σε… δεύτερο χρόνο και βάση πληροφοριών που θέλουν κάποιους από τους ιδιοκτήτες των πολλών ακινήτων, καταστημάτων και διαμερισμάτων, να μη λαμβάνουν το αντίτιμο του ενοικίου και να έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, ασχολήθηκε με το εν λόγω θέμα, που προφανώς είναι και αυτό σημαντικό, όταν ειδικά μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο αριθμό ακινήτων και ανθρώπους οι οποίοι επενδύουν και έχουν ενοικιάσει και δημόσια ακίνητα, όπως το Τουριστικό του Ταϋγέτου και το εστιατόριο στα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης στον Κορδία.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ «ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ»

Το κυρίως όμως θέμα, έχει να κάνει με τις καταγγελίες για «πυραμίδα» ενός συστήματος, βάση του οποίου, απλοί πολίτες, διαθέτουν χρήματα στους «επενδυτές» με την… υπόσχεση – προϋπόθεση, ότι θα τα πάρουν πίσω σε ένα χρόνο δίπλα! Αυτό, φέρεται σε αρκετές περιπτώσεις να μην έχει συμβεί με τους «πελάτες» των Ουκρανών, όπως κατήγγειλε μιλώντας αποκλειστικά στη «Φ» ένας από τους εξαπατηθέντες, όπως ο ίδιος δηλώνει, ο Γρηγόρης Κακαρούκας. Η βαρύτητα μάλιστα της δήλωσης αυτής, έχει να κάνει με την πρώην ιδιότητα του κ. Κακαρούκα, ο οποίος υπήρξε και διευθυντής στη ΔΟΥ Καλαμάτας και ο οποίος επισημαίνει ευθαρσώς πως εξαπατήθηκε! «Είμαι γνωστός στην Καλαμάτα από τη θέση που κατείχα στη ΔΟΥ και θέλω να ενημερώσω τους Καλαματιανούς, όπως έκανα και παλιά, όταν ήμουν στην υπηρεσία, ότι αυτή τη στιγμή, δραστηριοποιείται στην πόλη, ομάδα Ουκρανών, εφαρμόζοντας το σύστημα της «πυραμίδας». Υπόσχονται δηλαδή, πως αν τους δώσεις 5.000 δολάρια, σε ένα χρόνο, θα έχεις πάρει 12.000 ευρώ! Το πρώτο επενδυτικό προϊόν, λεγόταν «Mercuri», στη συνέχεια λάνσαραν το «μπόκο – μπόκο», το οποίο επίσης σταμάτησε και συνεχίζουν με το νέο «Mercuri».  Αυτοί οι άνθρωποι, είναι γνωστοί, γιατί έχουν πολλές δραστηριότητες στην Καλαμάτα, έχουν νοικιάσει πολλά διαμερίσματα, καταστήματα, κυρίως στην παραλία, καθώς και το τουριστικό του Ταϋγέτου», δήλωσε στη «Φ» ο κ. Κακαρούκας, καλώντας όσους τυχόν, έχουν επίσης εξαπατηθεί να επικοινωνήσουν μαζί του και ενδεχομένως να δράσουν από κοινού. «Προσοχή λοιπόν και αν κάποιος έχει ενταχθεί στο σύστημά τους, θα ήθελα σας παρακαλώ να συναντηθούμε για να κάνουμε κοινές ενέργειες.

Οι άνθρωποι αυτοί, δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνοι για οτιδήποτε άλλο, αλλά είναι σίγουρα επικίνδυνοι για την οικονομία μας! Παίρνουν χρήματα, τα βάζουν στην τσέπη και μετά, όταν σου επιστρέψουν ένα μέρος, δηλαδή, από τις 5.000 ευρώ, τα 1.000 ή 1.500 ευρώ, δε σου δίνουν τίποτε άλλο», ανέφερε ο Γρηγόρης Κακαρούκας, επισημαίνοντας πως καταγγελίες υπάρχουν και στην Ουκρανία! «Αυτό που γνωρίζω, είναι πως στην Ουκρανία δεν έχουν… πέραση! Εκεί, ισχυρίζονταν πως το σύστημά τους, λειτουργεί θαυμάσια και συμμετείχαν όχι μόνο πολίτες, αλλά ακόμη και καταστήματα, όμως κάποιος τους κατήγγειλε και στη χώρα τους, αναρτώντας μάλιστα στο λογαριασμό του στο Facebook, πως πήραν τα χρήματα και ήρθαν στην Ελλάδα. Πιθανότατα λοιπόν, να είναι η ίδια ομάδα! Εμένα, με προσέγγισαν μέσω φίλου και μου είπαν πως αν βάλω 5.000 δολάρια, δηλαδή 4.600 ευρώ, θα πάρω πίσω 12.000 δολάρια, περίπου 10.000 ευρώ! Το έκανα και μου επέστρεψαν μόνο 2.000 ευρώ περίπου και από τις 10 Νοεμβρίου και μετά, σταμάτησαν οποιαδήποτε άλλη παροχή! Ξέρω επίσης, πως το ίδιο κάνουν και στην Αθήνα! Έχω γνωστό μου, ο οποίος δουλεύει γι’ αυτούς και προσπαθεί να προσελκύσει κόσμο! Βέβαια, ο ίδιος έχει εκτεθεί σε φίλους του, καθώς έχουν χάσει τα λεφτά τους», δήλωσε ο κ. Κακαρούκας, ο οποίος ανέφερε πως «διαρκώς λένε «ναι, ναι» και τελευταία, ξεκαθάρισαν πως δε θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ»! Ο κ. Κακαρουκας και ο δικηγόρος του, χρειάστηκε να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και η υπόθεση πήγε λίγο… πίσω, έτσι σήμερα έχουν νέο ραντεβού προκείμενου να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κατάθεση μήνυσης, που θα γίνει τις επόμενες ώρες!

 

Leave a Reply