ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία του Πορτοκάλογλου

0

Σε μια μοναδική «Restart» εμφάνιση θα απολαύσουμε τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους Ευγενείς Αλήτες την προσεχή Πέμπτη 13 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ., στο Κάστρο της Καλαμάτας. Θα συμμετάσχει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου  Καλαμάτας, ενώ υπεύθυνη καθηγήτρια της χορωδίας θα είναι η Κατερίνα Τσίτσα και βοηθοί ο Γιάννης Σιψάκος και  η Άρτεμις Θεοδούλου.  H συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Καλαμάτας.

“Εντελώς αυθόρμητα σε μια πρόβα, μου προέκυψε η ιδέα να ονομάσω το φετινό πρόγραμμα Restart. Έχω κάνει αρκετές επανεκκινήσεις στο παρελθόν. Όμως, στις αρχές του χειμώνα που πέρασε, αισθάνθηκα την ανάγκη να αλλάξω όχι μόνο σελίδα αλλά και βιβλίο. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες, νέο ήχο. Η δίψα παραδόξως αντί να σβήνει, μεγαλώνει. Ίσως φταίει που όλοι ψάχνουμε να βρούμε ένα αντίδοτο μέσα στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια” λέει για τη συναυλία ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Και συνεχίζει:

“Θα περάσει κι αυτό”, “Αν μια φορά ρωτούσες” ,”Εισιτήριο” και τώρα το “Μαζί” είναι τα τέσσερα τραγούδια που ήδη ακούγονται στα ραδιόφωνα από το νέο μου άλμπουμ το οποίο  κυκλοφόρησε με την Καθημερινή το Πάσχα και έρχεται στα καταστήματα εμπλουτισμένο στα τέλη Ιουνίου.

Οι “Ευγενείς αλήτες” είναι η νέα μου μπάντα. Όλοι οι μουσικοί είμαστε κατά βάθος περιπλανώμενοι, αλήτες. Στο δρόμο κάποιοι σκληραίνουν από τις κακουχίες και γίνονται κυνικοί. Κάποιοι άλλοι, όμως, παραμένουν πεισματικά ανήσυχοι, ευαίσθητοι και ονειροπόλοι σαν παιδιά. Αυτούς ψάχνω πάντα, αυτοί θέλω να είναι οι συνοδοιπόροι μου. Ανακάλυψα ξανά νέους ταλαντούχους μουσικούς και είμαι ευτυχής. Και ξεκινάμε μαζί το καλοκαιρινό μας ταξίδι με καράβια, αεροπλάνα και εκδρομικά πούλμαν.

Φέτος ξεκινάει ένας νέος κύκλος συναυλιών σε Ελλάδα και Κύπρο σε συνεργασία με χορωδίες κυρίως από Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια.

Το βλέπω σαν ένα οδοιπορικό αναζήτησης και συνάντησης με τους νέους εραστές της μουσικής στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Και σαν ένα φόρο τιμής στα Μουσικά Σχολεία που εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν διαμορφώσει νέες γενιές μουσικών με γνώση και αγάπη για την καλή μουσική. Και κυρίως, κάτι που σπάνιζε παλιότερα, με ανοιχτούς ορίζοντες. Και προς την Ανατολή και προς την Δύση.

Πιάνο, τρομπέτα, βιολί, γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν, γκάιντα είναι τα νέα χρώματα στην παλέτα. Μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά. Η μεγάλη δύναμη όμως αυτής της ομάδας είναι οι φωνές: έξι μουσικοί στη σκηνή, έξι φωνές. Καθεμιά ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Όλες μαζί μια μικρή χορωδία. Δεν βλέπω την ώρα να την μεγαλώσουμε.

Να κάνουμε μαζί το Restart…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αγάπη Διαγγελάκη: φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, μεταλλόφωνο

Δημήτρης Καλονάρος: τύμπανα, φωνητικά

Γιώργος Κουρέλης: πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά

Ηλίας Λαμπρόπουλος: φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα

Βύρων  Τσουράπης: φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα

 

Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στο Cosmos Center και το Cosmos Outlet.

Τιμές εισιτηρίων: προπώληση : 11 €, πόρτα 13 €

10:00-13:00 & 18:30-21:00 καθημερινά

Leave a Reply