ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι ηγέτες σκοπεύουν να απομονώσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες !Νύχτα θρίλερ στη G20

0
 • Με απομόνωση στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής κινδυνεύει η Ουάσιγκτον, καθώς, σύμφωνα με το προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου της G20, τα άλλα κράτη μέλη του διεθνούς οικονομικού οργανισμού σκοπεύουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία του Παρισιού. Καθώς οι αποφάσεις για να συνταχθεί το τελικό σχέδιο πρέπει να είναι ομόφωνες μεταξύ και των 20 ηγετών, η νύχτα των συνομιλιών αναμένεται μακριά, όπως διαμήνυσε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που είναι και η οικοδέσποινα.
 • «Σημειώνουμε την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη Συμφωνία του Παρισιού», επισημαίνεται στο κείμενο, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ προστίθεται ότι οι ηγέτες άλλων χωρών θεωρούν ότι η συμφωνία για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτηείναι «μη αναστρέψιμη».
  Mία από τις αβεβαιότητες που πλανιόντουσανπριν από τη Σύνοδο συνίστατο στο αν οι 19 υπόλοιπες χώρες της G20 θα συσπειρώνονταν επί αυτού του ζητήματος. Η θέση της Σαουδικής Αραβίας, για παράδειγμα, συμμάχου των ΗΠΑ και μίας από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, ήγειρε ερωτήματα.

  Εάν υιοθετήσουν αυτό το έγγραφο, οι ηγέτες της G20 θα στείλουν στις ΗΠΑ το μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη των συνομιλιών ή πλήρης επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας του Παρισιού. Ακόμα και αν η πόρτα παραμένει ανοικτή για την Ουάσιγκτον, εφόσον θελήσει να επανεξετάσει κάποια στιγμή την θέση της.

  g 20 20

  Πηγή: Reuters

  Αυτήν την επιλογή ανέφερε την Παρασκευή η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέιστο περιθώριο της Συνόδου.

  «Είναι σημαντικό για ολόκληρο τον κόσμο και πιστεύω ότι δεν είναι πάντα εφικτό. Η συμφωνία του Παρισιού δεν θα ξανατεθεί υπό διαπραγμάτευση. Όμως εύχομαι οι ΗΠΑ να βρουν ένα δρόμο για να επιστρέψουν εκεί» δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

  g20 5 copy

  Πηγή: Reuters

141 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply