ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παραμένει στον Πειραιά για τουλάχιστον για 10 μέρες ακόμη το Βιτσέντζος Κορνάρος

0

Εξακολουθεί να παραμένει στην περιοχή του λιμένα Πειραιά σε κατάσταση απαγόρευσης απόπλου το Βιτσέντζος Κορνάρος, λόγω μη αποκατάστασης της τεχνικής βλάβης, όπως ενημερώνει το επιβατικό κοινό η ΛΑΝΕ.  Τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δεν προβλέπεται να εκτελεστούν τα δρομολόγιά του.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα της παρατεταμένης ακινησίας του «Βιτσέντζος Κορνάρος» έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία των Κυθήρων και ο δήμαρχος του νησιού Ευστράτιος Χαρχαλάκης είχε αποστείλει μάλιστα επιστολή στο υπουργείο Ναυτιλίας αναφέροντας ότι «οι αλλεπάλληλες βλάβες του πλοίου, είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιώνονται καθημερινά εκατοντάδες κρατήσεις δωματίων και η τοπική κοινωνία ενός νησιού που ζει κυρίως από τον τουρισμό να καταβαθρώνεται».

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός είχε τονίσει ότι η πολιτική ηγεσία από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το μηχανολογικό πρόβλημα στο πλοίο ήταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού, όσο και με τους βουλευτές, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης και διαφανής ενημέρωση για την κατάσταση αλλά και για τις πρωτοβουλίες που θα ελάμβανε το υπουργείο.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε επίσης ότι από πλευράς υπουργείου εξετάζονται ήδη όλες οι δυνατές λύσεις, σύμφωνα με τα περιθώρια που δίνει ο νόμος, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων με τον Πειραιά και την Κρήτη.

Leave a Reply