ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκουπίδια και πολιτικά παιχνίδια!

0

ΕΙΜΑΣΤΕ τελικά μια χώρα ή του ύψους ή του βάθους, μια κοινωνία εγωπαθών χωρισμένη σε κομματικές αγέλες, μια ομάδα οπαδών φανατικών, αρκεί να περνάει το δικό μας και όλα τα άλλα… τσιμέντο να γίνουν!

ΔΗΜΟΣΙΑ διαβούλευση και θεσμικός διάλογος από τους «τεχνικούς» των εξουσιών για το θεαθήναι, άγονες αντιπαραθέσεις για τις εντυπώσεις και για το παιχνίδι της επικοινωνίας, απαραίτητο συστατικό άλλωστε για να λειτουργήσει το σύστημα εξουσίας, όσο τίποτε άλλο.

ΜΕ ΑΥΤΑ ως δεδομένα η πολιτική ζωή καθημερινά ευτελίζεται σε ανούσια ζητήματα, βοηθούντων και των Μέσων Ενημέρωσης (κυρίως των ραδιοτηλεοπτικών και των social media), τα οποία όχι αζημίως διαπλέκονται με το πολιτικό και τραπεζικό σύστημα (μη εξαιρουμένων των δανειστών και δυναστών της ελληνικών κοινωνίας) και δένει η σούπα!

ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ τώρα στα πολύχρονα πολιτικά παιχνίδια για τη διαχείριση των σκουπιδιών, στα οποία συμμετέχει ενεργά το σύνολο της θεσμικής εκπροσώπησης των πολιτών. Κυβέρνηση και δημόσια διοίκηση, αυτοδιοίκηση όλων των βαθμίδων, κόμματα, συνδικαλιστικοί φορείς, δικαιοσύνη και οικονομικά συμφέροντα. Το μείγμα… εκρηκτικό και το αποτέλεσμα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα απογοητευτικό!

ΑΜΟΙΡΟΙ των ευθυνών δεν είναι οι πολίτες, οι οποίοι παρ’ ότι πληρώνουν πανάκριβα το μάρμαρο, ανέχονται και ενέχονται, συμμετέχοντας ή απέχοντας, με αποτέλεσμα η χώρα να έχει καταντήσει μια απέραντη χωματερή, να έχει σπαταληθεί με τη… σέσουλα δημόσιο χρήμα και οριστική λύση να μη βρίσκεται ποτέ!

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ως χώρα και ως κοινωνία οποιαδήποτε οριστική λύση με διάφορες προφάσεις, μη αναλαμβάνοντας το κόστος, ενώ την ίδια ώρα αποδεχόμαστε να ζούμε σε μια χώρα- απέραντη χωματερή καταστρέφοντας το περιβάλλον και προσβάλλοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ενώ όλον αυτό τον πολιτικό τραγέλαφο τον πληρώνουμε ως χώρα, ως κοινωνία και ως πολίτες, αδιαμαρτύρητα καταβάλλουμε το πανάκριβο τίμημα για το ατελείωτο πάρτι που έχει στηθεί με την (μη) διαχείριση των σκουπιδιών! Μπορούν άραγε η χώρα και η κοινωνία να έχουν μέλλον υπό αυτές τις συνθήκες; Ο καθένας και η καθεμιά ας δώσουν την απάντηση χωρίς να εθελοτυφλούν και χωρίς να αναλίσκονται σε ιδιοτελείς τοποθετήσεις πολιτικής και κοινωνικής ευτέλειας!

Θανάσης Τσαμούλης

Leave a Reply