ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Καθαρό» από πνιγμούς το φετινό καλοκαίρι χάρις στην έγκαιρη ενημέρωση 1076 μαθητών

0

ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τόπο φαίνεται πως… έπιασε η ενημέρωση 1.076 μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων της Καλαμάτας, αναφορικά με τους πνιγμούς στη θάλασσα, καθώς ευτυχώς και φέτος δεν έχει καταγραφεί κάποιο περιστατικό στο νομό! Με τρόπο ξεχωριστό, μικροδωράκια και ιστορίες φανταστικές με… βάση, πάντα, την πραγματικότητα, λιμενικοί επισκέφθηκαν το 4ο, 17ο, 19ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, καθώς και το 4ο και 6ο Γυμνάσιο λίγο πριν ρίξει αυλαία η σχολική χρονιά και έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες στα παιδιά.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Η πρωτοβουλία, ανήκε στη διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ελήφθη στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα. Το πρόγραμμα έφερε το χαρακτηριστικό τίτλο «προσέχω – μαθαίνω – νοιάζομαι» και τα παιδιά, ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν κατά την επαφή τους με τη θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης, η οποία, ως αποτέλεσμα της παιδείας, λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και ως εργαλείο γνώσης.

Το πρόγραμμα, περιελάμβανε διαδραστική οπτικοακουστική παρουσίαση με φιγούρες ηρώων από ταινίες κινουμένων σχεδίων, οι οποίοι συμμετείχαν σε διάφορα σενάρια, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, καθώς και τρίπτυχο έντυπο με σχετικό πληροφοριακό υλικό, εικόνες και τηλέφωνα ανάγκης, χρήσιμο σε κάθε πολίτη.

Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Η μεθοδολογία του προγράμματος, το οποίο όπως αναφέρει το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Καλαμάτας σε ανακοίνωσή του, έχει εγκριθεί από ειδική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας και στοχεύει στο να παρέχεται στους συμμετέχοντες μαθητές η δυνατότητα να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και συζητώντας τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στην παραλία, προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα, τα οποία λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαιρινή περίοδο. Επίσης, δόθηκε στους μαθητές η ευκαιρία, να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν την επιτακτική ανάγκη για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, επισημαίνοντάς τους παράλληλα, το σεβασμό που πρέπει να έχουν στην περιβαλλοντική αλυσίδα, μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Leave a Reply