ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Εθνική Μπριτζ Παίδων Σούμπλης και Μάλλωσης του ΟΑΜ Καλαμάτας

0

ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΡΙΤΖ 

Δυο Καλαματιανοί φορούν το εθνόσημο και ταξιδεύουν στην μακρινή Μπρατισλάβα, στις όχθες του ποταμού Δούναβη της πρωτεύουσας της Σλοβακίας, καθώς σήμερα αναχωρούν οι εθνικές ομάδες Νέων και Παίδων Μπριτζ προκειμένου να λάβουν μέρος στο 26ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Μπριτζ!

Είναι πρώτη φορά που η χώρα μας συμμετέχει σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπριτζ στην κατηγορία των παίδων, κι αυτό είναι αποτέλεσμα της κινητικότητας που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τη διάδοση του πνευματικού αυτού αθλήματος στις νεαρές ηλικίες. Είναι δε η πρώτη φορά που αθλητές του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας είναι μέλη εθνικής ομάδας!!!

bridge-045Στην ομάδα των Παίδων (κάτω των 16 ετών) με αρχηγό και προπονητή τον Βασίλη Βιρβιδάκη, έχουν κληθεί 6 παίκτες εκ των οποίων δυο είναι μέλη του Ομίλου Αγωνιστικής Μπριτζ Καλαμάτας. Ο λόγος για τους καλαματιανούς Μιχάλη Σούμπλη (13 χρονών) και Αιμιλιανό Μάλλωση (14 χρονών) από τον ΟΑΜΚ Καλαμάτας οι οποίοι μαζί με τους Ι. Φωτεινάκη (14) και Δ. Καπίρη (15) από τον Ίκαρο Ν. Σμύρνης, ο Ι. Παπασπύρου (13) από ΚΕΔΑ Αγρινίου, ο Ι. Βιρβιδάκη (13) από ΟΑΜΛΕ (Μαρούσι) θα αποτελέσουν το εθνικό μας συγκρότημα στην κατηγορία Παίδων.


Οι αθλητές της εθνικής παίδων μπριτζ έχουν ένα αρκετά βαρύ πρόγραμμα καθώς θα πρέπει να δώσουν 15 αγώνες μέσα σε 4 ημέρες, παίζοντας σε κάθε αγώνα 12 bridge-015διανομές. Συγκεκριμένα την Κυριακή 9 Ιουλίου θα αντιμετωπίσουν τις εθνικές
ομάδες της Σκωτίας, Δανίας, Ιταλίας και Ολλανδίας, την Δευτέρα τις ομάδες της Βουλγαρίας, Γαλλίας, Νορβηγίας και Τσεχίας, την Τρίτη θα αγωνιστούν απέναντι σε Τουρκία, Γερμανία, Αγγλία και Πολωνία, ενώ την τελευταία ημέρα, Τετάρτη 12 Ιουλίου θα αντιμετωπίσουν την Ιρλανδία, τη Σουηδία και τελευταίο το πανίσχυρο Ισραήλ.

Στόχος της Εθνικής Παίδων είναι η αποκόμιση εμπειριών καθώς θα αντιμετωπίσει ομάδες κατά τεκμήριο πολύ πιο έμπειρες που προέρχονται από χώρες με αρκετά μεγαλύτερη παράδοση. Αν έρθουν κάποιες νίκες αυτό σίγουρα θα μας χαροποιήσει και σίγουρα, πέρα από την ενίσχυση της ψυχολογίας των παιδιών θα μας βοηθήσει στη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας στο μέλλον.

Τα παιδιά προπονούνται εντατικά το τελευταίο χρονικό διάστημα είτε δια ζώσης είτε μέσω μιας ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας (BBO) και με την βοήθεια του διαδικτύου καθώς βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές (Καλαμάτα, Αγρίνιο και Αθήνα). Έχουν λάβει μέρος σε αρκετά τουρνουά στην Ελλάδα καταγράφοντας πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους, συνήθως αγωνιζόμενοι εναντίων ενηλίκων παικτών και μάλιστα ανώτερης βαθμίδας.

Τους ευχόμαστε να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη Σλοβακία και να γυρίσουν πίσω γεμάτοι εμπειρίες και όρεξη για να οδηγήσουν το πνευματικό αυτό άθλημα ακόμα πιο ψηλά!

Στην Εθνική ομάδα των Νέων (κάτω των 26 ετών) έχουν ενταχθεί επίσης 6 παίκτες, ο λόγος για τους Κ. Καπαγιαννίδη, Ν. Καραπάνο, Ζ. Καρυοφυλλίδου, Φ. Κρίτσαλη, Ι. Οικονομόπουλο και Κ. Βωβο που με αρχηγό και προπονητή τον Ντίνο Δοξιάδη θα επιδιώξουν το καλύτερο στην κατηγορία τους.

 

bridge-007

Leave a Reply