ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμφωνία Τραμπ και Πούτιν για εκεχυρία στην Συρία!

0

Η κατάσταση στην Ουκρανία και τη Συρία, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του κυβερνοχώρου κυριάρχησαν στην πρώτη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της Συνόδου G20 στο Αμβούργο. Η συνάντησή τους διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες.

1putin tramp

Πηγή: reuters

“Είχα μια πολύ μακρά συνομιλία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, υπήρχαν πολλά ζητήματα, όπως η Ουκρανία, η Συρία, άλλα προβλήματα, άλλα διμερή θέματα”, είπε ο Πούτιν, ενώ ξεκινούσε η επόμενη συνάντησή του, με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

“Επιστρέψαμε επίσης και πάλι στα θέματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο”, πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.

2putin tramp 2

Πηγή: reuters

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, από την πλευρά του, είπε ότι οι συνομιλίες έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ακόμα να δουλέψουν για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία. Στο πλαίσιο αυτό, ένας Αμερικανός αξιωματούχος θα επισκεφτεί τη Ρωσία για διαβουλεύσεις, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

3putin tramp 3

Leave a Reply