ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυξημένα φέτος τον Ιούνιο σε σχέση με τον περσινό τα τροχαία στην Πελοπόννησο!

0

Αύξηση 11% κατέγραψαν φέτος τον Ιούνιο, σε σχέση με το 2016, τα τροχαία ατυχήματα στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με την Αστυνομία. Μάλιστα, μόνο το μήνα που πέρασε, σημειώθηκαν 50 τροχαία ατυχήματα με παθόντες και συγκεκριμένα, 5 θανατηφόρα με αύξηση 25%, 5 με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, όσα και τον Ιούνιο του 2016 και 40 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 36 τον Ιούνιο του 2016.
Από τα τροχαία που σημειώθηκαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 62 παθόντες, έναντι 59 τον Ιούνιο του 2016 με 5 νεκρούς και 6 σοβαρά τραυματίες. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν παραβιάσεις σήμανσης και προτεραιότητας, αντικανονικό προσπέρασμα, απόσπαση της προσοχής του οδηγού και μη τήρηση απόστασης ασφαλείας και των κανόνων κυκλοφορίας πεζών.
Οι υπηρεσίες Τροχαίας και οι υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ επιπλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, τον Ιούνιο συγκροτήθηκαν 497 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16.341 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 189 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.650 επικίνδυνες παραβάσεις, με «βασίλισσα» την υπερβολική ταχύτητα και στη συνέχεια τη μη χρήση κράνους και ζώνης. Η Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

91 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply