ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από μαθητές του Μουσικού Σχολείου θα συνοδεύεται την Πέμπτη ο Νίκος Πορτοκάλογλου!

0

Πλούσιο είναι και φέτος το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις, συναυλίες και παραστάσεις στην πρωτεύουσα και πολλές ακόμη περιοχές. Την Πέμπτη στις 9:30 το βράδυ, στο κάστρο της Καλαμάτας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συναυλία με το Νίκο  Πορτοκάλογλου και τους Ευγενείς Αλήτες σε  μια μοναδική εμφάνιση  «Restart”.
Στη συναυλία θα συμμετάσχει και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου  Καλαμάτας, με υπεύθυνη καθηγήτρια της χορωδίας την Κατερίνα Τσίτσα και βοηθούς το Γιάννη Σιψάκο και  την Άρτεμις  Θεοδούλου.

Η… ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

“Εντελώς αυθόρμητα σε μια πρόβα, μου προέκυψε η ιδέα να ονομάσω το φετινό πρόγραμμα “Restart”. Έχω κάνει αρκετές επανεκκινήσεις στο παρελθόν. Όμως, στις αρχές του χειμώνα που πέρασε, αισθάνθηκα την ανάγκη να αλλάξω όχι μόνο σελίδα αλλά και βιβλίο. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες, νέο ήχο. Η δίψα, παραδόξως αντί να σβήνει, μεγαλώνει. Ίσως φταίει που όλοι ψάχνουμε να βρούμε ένα αντίδοτο μέσα στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια.
“Θα περάσει κι αυτό”, “Αν μια φορά ρωτούσες” ,”Εισιτήριο” και τώρα το “Μαζί” είναι τα τέσσερα τραγούδια που ήδη ακούγονται στα ραδιόφωνα από το νέο μου άλμπουμ το οποίο  κυκλοφόρησε με την Καθημερινή το Πάσχα και έρχεται στα καταστήματα εμπλουτισμένο στα τέλη Ιουνίου. Οι “Ευγενείς αλήτες” είναι η νέα μου μπάντα. Όλοι οι μουσικοί είμαστε κατά βάθος περιπλανώμενοι, αλήτες. Στο δρόμο κάποιοι σκληραίνουν από τις κακουχίες και γίνονται κυνικοί. Κάποιοι άλλοι, όμως, παραμένουν πεισματικά ανήσυχοι, ευαίσθητοι και ονειροπόλοι σαν παιδιά. Αυτούς ψάχνω πάντα, αυτοί θέλω να είναι οι συνοδοιπόροι μου. Ανακάλυψα ξανά νέους ταλαντούχους μουσικούς και είμαι ευτυχής. Και ξεκινάμε μαζί το καλοκαιρινό μας ταξίδι με καράβια, αεροπλάνα και εκδρομικά πούλμαν”, δήλωσε ο αγαπημένος Νίκος Πορτοκάλογλου, που φέτος ξεκινάει ένα νέο κύκλο συναυλιών σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνεργασία με χορωδίες κυρίως από Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια.

ΤΟΠΟ ΣΤΑ… ΝΙΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

“Το βλέπω σαν ένα οδοιπορικό αναζήτησης και συνάντησης με τους νέους εραστές της μουσικής στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Και σαν ένα φόρο τιμής στα Μουσικά Σχολεία που εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν διαμορφώσει νέες γενιές μουσικών με γνώση και αγάπη για την καλή μουσική. Και κυρίως, κάτι που σπάνιζε παλιότερα, με ανοιχτούς ορίζοντες. Και προς την Ανατολή και προς την Δύση. Πιάνο, τρομπέτα, βιολί, γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν, γκάιντα είναι τα νέα χρώματα στην παλέτα. Μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά. Η μεγάλη δύναμη όμως αυτής της ομάδας είναι οι φωνές: έξι μουσικοί στη σκηνή, έξι φωνές. Καθεμιά ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Όλες μαζί μια μικρή χορωδία. Δεν βλέπω την ώρα να την μεγαλώσουμε. Να κάνουμε μαζί το Restart…”, ανέφερε καταληκτικά ο γνωστός καλλιτέχνης, καλώντας όλους στο ιδιαίτερο ταξίδι στα μονοπάτια της μουσικής, που έχει αφετηρία την πέμπτη το βράδυ από την Καλαμάτα.
Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης, η Αγάπη Διαγγελάκη: φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, μεταλλόφωνο, ο Δημήτρης Καλονάρος: τύμπανα και φωνητικά, ο Γιώργος Κουρέλης: πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά, ο Ηλίας Λαμπρόπουλος: φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα και ο Βύρων  Τσουράπης: φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα.

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Εισιτήρια, προπωλούνται καθημερινά στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6:30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ καθημερινά.
Η τιμή στην προπώληση είναι 11 ευρώ και στην είσοδο του κάστρου το βράδυ της συναυλίας 13 ευρώ.

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply