ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

κόκκινα δάνεια….

0

«Θα μιλήσουμε για το μέλλον και την εμβάθυνση της Ευρωζώνης και αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό από τη διαχείρισης κρίσεων», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup o πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του Εurogroup απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ, επεσήμανε τη σημασία της συζήτησης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που σήμερα κατέχουν οι Ευρωπαϊκές εμπορικές τράπεζες, εξηγώντας ωστόσο ότι το ζήτημα συνδέεται άμεσα με τα πλαίσια αφερεγγυότητα και σημειώνοντας ότι το πρώτο βήμα είναι να ακουστούν οι θέσεις των κρατών μελών.

Ο Ντάισελμπλουμ δεν αναμένει αποφάσεις άμεσα και όπως δήλωσε σημασία έχει το ότι η συζήτηση ξεκίνησε και θα έχει συνέχεια.

Παρομοίως, την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δε βρίσκεται σήμερα στην ατζέντα του Eurogroup εξέφρασε και ο Πιερ Μοσκοβισί, κατι το οποίο χαρακτήρισε «καλό νέο».

«Είναι η πρώτη φορά στα πέντε χρόνια που έρχομαι εδώ», είπε ο Πιερ Μοσκοβισί εξηγώντας ότι υπάρχει πλέον πρόοδος και σημειώνοντας πως η 7,7 δισ. που αποφασίστηκε την Παρασκευή και έχει φτάσει στα ελληνικά κρατικά ταμεία σήμερα θα επιτρέψει στην Ελλάδα να έχει περισσότερα κεφάλαια για επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, στήριξη της ανάπτυξης και κοινωνική συνοχή».

«Οι Έλληνες βγαίνουν από την κρίση πιο δυνατοί, με μια χώρα μεταρρυθμισμένη και έχοντας ωφεληθεί από την αλληλεγγύη των εταίρων τους” σημείωσε ο Επίτροπος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στις Ιταλικές τράπεζες.

Ο επίτροπος δήλωσε ότι η Ιταλία έχει επωφεληθεί από τη μέγιστη δυνατή ευελιξία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξήγησε, όπως ακριβώς και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πως το εργαλείο της προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης δεν βρίσκεται τυχαία μέσα στις προαποφασισμένες επιλογές διαχείρισης τραπεζικών θεμάτων στην Ε.Ε.

Leave a Reply