ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μεγάλη συναυλία φορέων στο διατηρητέο μνημείο της Παναγίας της Βλαχέρνας την Τετάρτη στα Φιλιατρά

0

Με μια μεγαλειώδη συναυλία από 100 μουσικούς και χορωδούς, η εκδήλωση για την ανάδειξη του ιστορικού διατηρητέου μνημείου της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, την Τετάρτη 12 Ιουλίου στο Πάρκο της Βλαχέρνας και ώρα 9 μ.μ.

Οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στο μνημείο της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά έχουν τελειώσει και το μνημείο έχει παραδοθεί στο κοινό. Αισθανόμενοι το χρέος για προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των  πολιτιστικών πόρων, ο Δήμος Τριφυλίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών συνδιοργανώνουν τη μουσική συναυλία της Μικτής Χορωδίας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Οργανισμού Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, στον προαύλιο χώρο του Ναού της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά.

Στην εκδήλωση θα γίνει παράλληλη έκθεση φωτογραφίας της ιστορικής διαδρομής του Ναού. Το μνημείο της Παναγίας της Βλαχέρνας είναι το τρίτο μνημείο που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται στο Δήμο Τριφυλίας μετά το Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη και το Ναό της Ανάληψης στα Φιλιατρά.

 

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply