ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΝΟΥΜΑΣ μια έκδοση με ιστορία κ.ά.

0

ΝΟΥΜΑΣ και πάλι γι’ άλλη μια φορά και αισίως βρισκόμαστε στο τεύχος 153.

Ο ΧΑΛΚΕΝΤΕΡΟΣ εκδότης Γιάννης Νικολόπουλος συνεχίζοντας την ακαταπόνητη δραστηριότητά του μας προσέφερε ένα ακόμα τεύχος υψηλών προδιαγραφών με κείμενα σημαντικών δημιουργών.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ονόματα: Δημοσθένης, Ελύτης, Τσάτσος, Μπρετόν, Μάρκος Αυρήλιος, Μαρξ, Σινόπουλος, Ρίτσος, Καμύ, Λουντέμης, Ρίλκε, Νίτσε και πολλοί ακόμα.

ΕΠΙΣΗΣ στο σαλόνι της έκδοσης ένα αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη με αφορμή τα 60 χρόνια από το θάνατό του.

ΚΑΙ σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα εξόχως ενδιαφέροντα, στις σελίδες αυτού του τεύχους του ΝΟΥΜΑ σημαίνουσα παρουσία έχουν Μεσσήνιοι δημιουργοί, όπως: Τσιμπλής, Πλακονούρης, Ερανιώτης, Ντόκολας, Μπίκος, Ματσινόπουλος, Κατσαμπάνη-Τσαγκάρη.

ΝΑΙ, είναι ένα τεύχος, αυτό  το 153ο πλήρες από κάθε άποψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης την πρόταση του ΝΟΥΜΑ για αναβίωση των Ολυμπιακών Πνευματικών Αγώνων στην Ολυμπία με την αρχαία μορφή τους ανά τριετία.

ΕΠΙΣΗΣ, τον Διαγωνισμό Ποίησης από την Εταιρία Λογοτεχνών ΝΔ Ελλάδος μεταξύ μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων αυτής της περιφέρειας.

Ο  ΝΟΥΜΑΣ είναι εδώ και χαιρόμαστε που τον διαβάζουμε κάθε φορά.

***

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και η  τουριστική κίνηση έντονη και στην Καλαμάτα ισχυρίζεται η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ η εκτίμησή της ασφαλώς αλλά δυστυχώς όχι και τόσο μέσα στην πραγματικότητα, αφού κοινή διαπίστωση πλέον είναι ότι κόσμος έρχεται, όσο  έρχεται αλλά δύσκολα καταναλώνει.

ΑΥΤΟ συμβαίνει σε περιοχές όπως η Μεσσηνία που ακόμα δεν είναι τοπ προορισμοί και που δεν καταλαβαίνουν από οικονομική κρίση, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη κ.ά.

ΔΕΝ ισχυρίζομαι βέβαια πως μπορεί να ακολουθήσει αυτά τα παραδείγματα η Μεσσηνία, αλλά να μην παραμυθιαζόμαστε κιόλας.

ΕΧΟΥΜΕ πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και σίγουρα όχι εύκολο.

***

ΔΥΟ χρόνια πέρασαν από το δημοψήφισμα που έκανε το «ΟΧΙ»-«ΝΑΙ» και ακόμα κάποιοι το θυμούνται και το σχολιάζουν.

ΚΑΚΩΣ κατά τη γνώμη μου, αφού έτσι κι αλλιώς έχουμε πλέον απομακρυνθεί αρκετά από το καλοκαίρι του 2015 και ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε νέα δεδομένα και άλλες δυσκολίες.

ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΜΑΣΑΜΕ τα όσα έγιναν λανθασμένα ή όχι, δεν σημαίνει ότι λύνουμε κιόλας τα προβλήματα όταν μάλιστα εξακολουθούμε να επαναλαμβάνουμε λάθη του παρελθόντος.

***

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ λοιπόν και εν μέσω πληθώρας εκδηλώσεων έρχεται πάλι το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας που θα γίνει στην πόλη από 27 έως 30  Ιουλίου.

 ΩΣ ΤΟΤΕ θα έχει πραγματοποιηθεί και το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που ήδη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΚΑΛΗ εβδομάδα να έχουμε.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply