ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρώτη φορά αριστερά , στο «σφυρί» οι ελληνικές παραλίες μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών…

0

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντικό όφελος για τα δημόσια έσοδα, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος  το σύστημα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση χρήσης παραλιών. Ενδεικτικά, στις πρώτες 41 δημοπρασίες που έγιναν παρουσιάστηκε συνολικό όφελος της τάξης του 35%, σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης.

Πρόκειται για μία δράση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της οποίας συνεργάζονται η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (ΓΓΔΠ) και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών. Στόχο έχει τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια της διαδικασίας, την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου αλλά και την προβολή των αιγιαλών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο «σφυρί» οι ελληνικές παραλίες μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών - Κεντρική Εικόνα

Η θετική ανταπόκριση και τα πρώτα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια, η οποία πλέον καθιερώνεται ως θεσμός, τονίζει το υπουργείο.

Το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών  δημοπρασιών συνεχίζεται. Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες  αναφέρονται στο σχετικό σύνδεσμο: www.minfin.gr/web/guest/demoprasie

Leave a Reply