ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κατατέθηκε χθες μήνυση κατά των Ουκρανών για «πυραμίδα» στην Καλαμάτα

0

Το δρόμο  της Δικαιοσύνης πήρε και επίσημα χθες το μεσημέρι, η πολύκροτη υπόθεση της ουκρανικής «πυραμίδας» που δραστηριοποιείται τελευταία στην Καλαμάτα και αποκάλυψε, προκαλώντας αίσθηση στην τοπική, και όχι μόνο, κοινωνία η «ΦΩΝΗ».

Πρόκειται για μια ομάδα Ουκρανών επενδυτών, οι οποίοι έχουν μισθώσει πολλά ακίνητα, καταστήματα και διαμερίσματα -για αρκετά από τα οποία μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες πως δεν καταβάλλουν κανονικά το αντίτιμο του ενοικίου- η οποία φέρεται να θέλησε να επενδύσει στην πόλη, λόγω της δυναμικής που αναπτύσσει στον τομέα του τουρισμού! Στο πλαίσιο αυτό, οι Ουκρανοί, έχουν ανοίξει καταστήματα, ενώ έχουν μισθώσει και δημόσια ακίνητα, όπως το τουριστικό του Ταϋγέτου και το εστιατόριο του Ομίλου Αντισφαίρισης στη δυτική παραλία της Καλαμάτας.

Η δράση τους ωστόσο, φαίνεται πως είναι αλληλένδετη με την… πυραμίδα, καθώς πάρα πολλά είναι τα άτομα που φέρονται να έχουν εμπλακεί και να έχουν χάσει ήδη, αρκετά χρήματα. Χθες, ένας από αυτούς, ο πρώην διευθυντής της ΔΟΥ Καλαμάτας, συνταξιούχος πλέον εφοριακός, Γρηγόρης Κακαρούκας, κατέθεσε με το δικηγόρο του Ηλία Ιωαννίδη μηνυτήρια αναφορά για εξαπάτηση, καθώς κατέβαλε 5.000 ευρώ στο λογαριασμό του επικεφαλής της ομάδας των Ουκρανών, τα οποία δεν τους επεστράφησαν όχι μόνο διπλάσια όπως του είχε υποσχεθεί, αλλά ούτε αυτούσια, ως «κεφάλαιο». «Πλέον, είναι θέμα ανακριτή και προανακριτικών διαδικασιών, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση για το θέμα αυτό, της «πυραμίδας» με την οποία δραστηριοποιούνται οι Ουκρανοί», δήλωσε μιλώντας εκ νέου στη «Φ» ο κ. Κακαρούκας, ο οποίος επεσήμανε πως η προσπάθεια που καταβάλλει, έχει κύριο στόχο την προστασία, όσο γίνεται, περισσότερων πολιτών.

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΜΑΤΑ!

«Θα προσπαθήσω τις επόμενες ημέρες να επικοινωνήσω με δύο άτομα, τα οποία έχω μάρτυρες και έχουν βάλει χρήματα και να βρω ανθρώπους που έχω μάθει πως είχαν αντίστοιχο πρόβλημα. Ελπίζω ότι με τη διαδικασία αυτή, θα ενημερωθεί ο κόσμος και ειδικά όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και νομίζουν πως θα πάρουν χρήματα, γιατί εγώ, δεν μπήκα σ’ αυτό, από απληστία! Ήταν μια στιγμή ψυχικής ευφορίας», ανέφερε ο γνωστός πρώην εφοριακός και εξήγησε πως τον πλησίασαν οι Ουκρανοί. «Λόγω του ότι η σύζυγος ενός φίλου μου είναι από την Ουκρανία και η δική μου από τη Ρωσία, πήγαμε στο εστιατόριο στα γήπεδα του τένις (φωτό), όπου συγκεντρώνονται συχνά, παρέες από την ευρύτερη αυτή περιοχή. Πήγαμε απλώς για ένα καφέ και ήρθαν από την ομάδα αυτή, έκατσαν δίπλα μας και άρχισαν να λένε διάφορα γι’ αυτό το σύστημα! Δυστυχώς, τους πίστεψα και έβαλα χρήματα!

Διαπίστωσα πως δεν κάνουν αυτά που λένε, καθώς ήδη είχαν εφαρμόσει κάτι που δεν ήξερα, το πρώτο «mercuri» δηλαδή, στο οποίο επίσης έκαναν διακοπή απόδοσης χρημάτων, εφάρμοσαν το σύστημα στο οποίο και εντάχθηκα, το «μπόκο – μπόκο» και τώρα διαφημίζουν, μια  άλλη διαδικασία, το «νέο mercuri». Ισχυρίζονται ότι είναι εντάξει και δουλεύει παντού! Να προσέξει ο κόσμος, αυτό ελπίζω πάνω απ’ όλα, γιατί για το θέμα των χρημάτων μου, θα αποφασίσει το δικαστήριο. Πάντως δε σκέφτηκα πλεονασματικά, γιατί όπως ξέρετε, είμαι συνταξιούχος, τα παιδιά μου δόξα τω Θεώ έχουν τακτοποιηθεί, το μόνο που με νοιάζει είναι να έχουμε υγεία και να περνάμε με αυτά που έχουμε», δήλωσε ο Γρηγόρης Κακαρούκας τονίζοντας πως προβαίνει στις ενέργειες αυτές, σε μια μορφή… συνέχειας των υπηρεσιακών του καθηκόντων. «Λόγω της θέσης που είχα, δεν μου αρέσει να «επιπλέουν» αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι κάνουν ζημιά! Δεν περιμένω να πάρω χρήματα πίσω τόσο εύκολα, αλλά να ενημερωθεί ο κόσμος να αποφύγουν νέα στραβοπατήματα», δήλωσε και τόνισε πως οι τελευταίες συναντήσεις μαζί τους, ήταν το περασμένο Απρίλιο, οπότε και υποσχέθηκαν πως το Μάιο θα έδιναν τα χρήματα. «Είχαν ξεκινήσει ήδη το “νέο mercuri” και έψαχναν για κόσμο. Τότε ήταν, που μου έδωσαν το χέρι τους, κάτι στο οποίο βασίστηκα καθώς επειδή είμαι από τη Μάνη, αυτό για εμάς εκεί, θεωρείται ανώτερο από συμβόλαιο», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Κακαρούκας, με την υπόθεση να έχει λάβει πλέον το δρόμο της Δικαιοσύνης. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως μεταξύ πολλών πληροφοριών που φτάνουν καθημερινά στη «Φ» για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα, γίνεται λόγος για «πυραμίδα» ακόμη και με μικρά ποσά, της τάξης των 100 ή 200 ευρώ, τα οποία φέρονται κάποιοι να λαμβάνουν από ανθρώπους που είναι σε απόγνωση και έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι μόνο δεν επιστρέφονται πολλαπλάσια, αλλά κάνουν κυριολεκτικά, …φτερά!

609 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply