ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παν. Νίκας: Μετά απ’ όσα είδα στην Κοζάνη ντρέπομαι για μας!

0

Την κυβέρνηση να νομοθετήσει, κάλεσε μετά τη νέα εμπλοκή που ανέκυψε στο ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Ο κ. Νίκας, ανακοίνωσε πως αυτή την εβδομάδα, θα έρθει στην πόλη ο δεματοποιητής που απαιτείται για την ενδιάμεση διαχείριση και πως ο Δήμος, όταν ξεκινήσει η ολοκληρωμένη, θα προσχωρήσει σε αυτή.

Προχθές, έληγε η προθεσμία που είχε δώσει η κυβέρνηση στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου (ΦΟΔΣΑ) να αποφασίσει για να υπογραφεί η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την υλοποίηση του έργου και όχι μόνο δεν το έπραξε, αντ’ αυτού οι… γνωστοί δήμαρχοι, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΔΣΑ), δημιουργώντας τη νέα αυτή εμπλοκή.

«Όταν δε συνεννοούμαστε, η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη να δείξει το δρόμο, να πάρει αποφάσεις! Όταν έχουμε πάει δύο φορές στο Μαξίμου και έχουμε συνεδριάσει 40 φορές, με μοναδικό αποτέλεσμα τη φιλονικία, η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και να πάρει τις αποφάσεις, δηλαδή να νομοθετήσει», δήλωσε σε δικαιολογημένα έντονο ύφος ο Παναγιώτης Νίκας, ξεκαθαρίζοντας πως πάνω απ’ όλα, νοιάζεται για το

την αντιμετώπιση του προβλήματος σε τοπικό επίπεδο, όσο δεν προχωρά η κεντρική διαχείριση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ  ΒΛΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ…

«Ντρέπομαι για ‘μας, μετά από αυτά που είδα στην Κοζάνη (φωτό από τις εγκαταστάσεις) και τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Μακεδονίας, καθώς επισκέφθηκα ένα χώρο που ήταν κυριολεκτικά, σαλόνι. Ένας χώρος που θα τον επισκέπτονται οι Ευρωπαίοι και θα λένε «μπράβο Ελλάδα» σε αυτήν την περιοχή και εμείς είμαστε σε μια κατάσταση απαράδεκτη και μιλάμε για τουρισμό και ανάπτυξη, με τη βρόμα των σκουπιδιών, να μας έχει περικυκλώσει από τη μια άκρη της Περιφέρειας, μέχρι την άλλη. Εντάξει, υπάρχουν ζητήματα με το διαγωνισμό, αλλά το πιο ακριβό για τα σκουπίδια, είναι να μην τα διαχειρίζεσαι! Μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα, όμως το ζήτημα έχει μπλέξει πολιτικά, όπως τα μπλέκουμε πολιτικά όλα τα ζητήματα.

Το κόστος της διαχείρισης των σκουπιδιών είναι κάτι πολύ σοβαρό για έναν κόσμο ο οποίος χειμάζεται και προφανώς θα αυξηθούν τα τέλη και πάνω σ’ αυτό λαϊκίζουμε και λέμε διάφορα», δήλωσε καταληκτικά με νόημα ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply