ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυλαία αύριο για το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας!

0

rose-variation

ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

Αυλαία ανοίγει αύριο το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο χαρακτηρίζουν σπουδαίες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πολλούς μάλιστα καλλιτέχνες, να παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα έργα τους! Σημαντική, για μια ακόμη χρονιά, είναι και η διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων, ενώ θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις και ειδικά,  κινηματογραφικές προβολές, με αντικείμενο το χορό, αλλά και ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ πιάνου.
Ο Δήμος, είναι καθόλα έτοιμος για τη διοργάνωση, η οποία θα προσελκύσει αρκετούς επισκέπτες και θα κάνει και πάλι γνωστό το όνομα της πόλης, σε αρκετά σημεία της γης. Οι παραστάσεις, θα πραγματοποιηθούν στην παραλία και στην κεντρική πλατεία, στο πνευματικό κέντρο της Καλαμάτας και φυσικά, στην κεντρική σκηνή και στο στούντιο του Μεγάρου Χορού!

 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η αυλαία, θα ανοίξει με παραστάσεις στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου, που θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο και συγκεκριμένα: Rose-variation της Mathilde Monnier, Opal Loop/Cloud Installation #72503 της Trisha Brown  και Sounddance του Merce Cunningham από το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Λωρραίνης, αύριο, αλλά και το Σάββατο στις 10 το βράδυ και μια ακόμη στο στούντιο του Μεγάρου στις 8 το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται  για το Tordre του Rachid Ouramdane από το CCN2-Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Γκρένομπλ, με την υποστήριξη του Teatroskop στο πλαίσιο του FranceDanse Orient-Express (το πρόγραμμα Teatroskop είναι μια πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας και του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης της Γαλλίας).
Την Κυριακή, σκυτάλη παίρνουν οι δωρεάν εκδηλώσεις και συγκεκριμένα, «Ανύποπτος χρόνος» της Αντιγόνης Γύρα από τον ΚΙΝΗΤΗΡΑ στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία και η  προβολή της ταινίας Martha & Niki της Tora Mkandawire Mårtens  Διανομή CineDoc, στις 10 το βράδυ στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Εισιτήρια, προπωλούνται στο πνευματικό κέντρο από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6:30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής, ενώ η αγορά τους γίνεται και μέσω πιστωτικών καρτών Visa και Mastercard. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής στα τηλέφωνα: 27210 28193 και 27210 96753 και στο Fax : 27210 89416.
Προπώληση εισιτηρίων γίνεται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα: www.kalamatadancefestival.gr
Οι τιμές των εισιτηρίων για τις παραστάσεις στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού είναι 15 ευρώ και 12 ευρώ  το φοιτητικό/μειωμένο και 12 ευρώ για τις παραστάσεις στο στούντιο του Μεγάρου και το πνευματικό κέντρο. Ειδική, είναι η τιμή για τους συμμετέχοντες στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεστιβάλ, καθώς θα ανέρχεται στα 10 ευρώ, ενώ η είσοδος σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις και στην παράσταση «Ανύποπτος Χρόνος» της Αντιγόνης Γύρα με τον ΚΙΝΗΤΗΡΑ στην κεντρική πλατεία, θα είναι ελεύθερη.

 

148 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply