ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κλείνει σήμερα ο κύκλος των υψηλών θερμοκρασιών

0

Nεο κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα με τις υψηλότερες τιμές του υδραργύρου να σημειώνονται στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα. Πάντως οι θερμοκρασίες δεν αγγίζουν τα επίπεδα αυτών που σημειώθηκαν μια εβδομάδα πριν, ειδικά στην Καλαμάτα όπου δεν αναμένεται να ξεπεράσει και σήμερα τους 38 βαθμούς.

Σήμερα ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 39 με 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.
Στις παραθαλάσσιες περιοχές, τα νησιά του Ιονίου, χθες η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ και για σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.
Από αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια η οποία θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Σάββατο σε όλη τη χώρα.
«Αυτή την φορά, αντίθετα με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, πνέουν μελτέμια που δίνουν ανάσες δροσιάς. Όλες τις ημέρες στα ανατολικά θα έχουμε ένα βοριαδάκι από 5-6 έως 7 μποφόρ. Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε ένα μικρό διάλειμμα στους βοριάδες για μία ή δύο μέρες και η θερμοκρασία πιθανόν να αγγίξει τους 39 μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου και έπειτα πάλι θα επιστρέψουμε στους 33 μέχρι 35 βαθμούς» λέει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Αντώνης Λάλος.

Leave a Reply