ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περί καύσωνος κ.ά.

0

ΚΑΥΣΩΝΑΣ πάλι μεσούντος του Ιουλίου και κοσμοσυρροή στις παραλίες για λίγη δροσιά.

ΓΝΩΡΙΜΗ η εικόνα και στην Καλαμάτα βέβαια όπου γνωστοί και φίλοι και άγνωστοι και «εχθροί» συνωστίζονται για το αναφαίρετο δικαίωμά τους να έχουν λίγο χώρο αμμουδιάς να απλώσουν την πετσέτα τους.

ΚΑΥΣΩΝΑΣ και στο πολιτικό σκηνικό, αλλά γι’ αυτόν δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα σήμερα  μιας και ζεματάει ο τόπος και δεν θέλουμε να καούμε.

ΟΣΟΝ αφορά τον κανονικό καύσωνα οι εκτιμήσεις της ΕΜΥ λένε ότι θα κρατήσει ως την Πέμπτη κι αναμένεται να δροσιστούμε από Παρασκευή και μετά.

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση πάντως το ραντεβού στις παραλίες ισχύει.

***

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ η εκδήλωση για τη Μαρία Κάλλας στα ερείπια του πατρικού της στο Νεοχώρι Οιχαλίας και οι υπεραισιοδοξούντες κάνουν ήδη λόγο για νέο θεσμό που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ελπίζουμε του χρόνου το ερείπιο να έχει αποκατασταθεί.

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, τι έγινε τελικά με το θρυλικό μπαούλο που έχασκε εν μέσω ερειπίων;

ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ μετακίνησή του με αφορμή τις εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου;

***

ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΔΑΚΙ στο Κάστρο της Κυπαρισσίας αξίζει να ξαναλειτουργήσει και ορθώς το επισημαίνει ο Αντώνης Αντωνόπουλος με το άρθρο του που την Τρίτη δημοσιεύτηκε στη «ΦΩΝΗ».

ΜΕΝΕΙ πάντως να δούμε και τη βούληση του Δήμου ώστε να γίνει κάτι τέτοιο.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τη θέα από το Κάστρο της Κυπαρισσίας δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω οτιδήποτε.

ΟΣΟΙ έχουν βρεθεί στο Κάστρο ξέρουν καλά ότι είναι μοναδική.

***

ΚΥΠΡΙΟΙ στην Καλαμάτα αυτές τις μέρες και με όσους μίλησα δήλωσαν ενθουσιασμένοι.

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ μάλιστα εξ αυτών είχαν έρθει κι άλλη φορά και γνώριζαν την περιοχή.

ΓΙΑ το Κυπριακό πάντως δεν συζητήσαμε παρ’ όλο που το όλο ζήτημα βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο αυτές τις μέρες ύστερα και από την αποτυχία των πιο πρόσφατων συνομιλιών.

***

ΟΛΑ είναι έτοιμα και στην τελική ευθεία εν όψει του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που ξεκινάει την Παρασκευή με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα στο οποίο και θα αναφερθούμε τις επόμενες μέρες.

ΣΗΜΕΡΑ θα σταθώ στην προβολή που αφορά την πόλη λόγω του Φεστιβάλ που είναι ομολογουμένως έντονη και σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ.

ΑΝ ΑΥΤΗ την προβολή μπορεί η πόλη να την αξιοποιήσει είναι το ζήτημα και εκεί είναι νομίζω που χρειάζεται να εστιάσουμε την προσοχή μας.

ΚΑΙ βέβαια δεν θα γίνει αυτό με ευχολόγια και παραμυθιάσματα απ’ αυτά που επί σειρά ετών ήταν και είναι παντιέρα των εκάστοτε κρατούντων σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply