ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε εξέλιξη από χθες η πυρκαγιά στο Δάσος της Βασιλικής

0

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι χθες στο πανέμορφο  Δάσος της Βασιλικής στον Ταΰγετο και ξύπνησε δικαιολογημένο τρόμο, μαζί με τις μνήμες του 2007. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να δρουν στην περιοχή, ενώ από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν εκ νέου και οι εναέριες ρίψεις.

Η περιοχή της πυρκαγιάς είναι δύσβατη με πολλές δυσκολίες στην πρόσβαση, κατάφυτο με πεύκα και έλατα.

Στην περιοχή ανάμεσα στον Άγιο Δημήτριο και τον Άγιο Παντελεήμονα κοντά στο Εξωχώρι της Μάνης, ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες εναέρια πυροσβεστικά μέσα (5 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο) καθώς και πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής, 3 από τα οποία βαρέα και περισσότεροι από 40 πυροσβέστες! Επιτακτική, κρίθηκε η επιχείρηση και εναέριων μέσων, καθώς η πυρκαγιά μαινόταν στην κορυφή του Δάσους της Βασιλικής, ανατολικά του Ταϋγέτου, ενώ βοήθεια εστάλη και από άλλους νομούς, όπως οχήματα από τη Σπάρτη, τον Μελιγαλά και το Γύθειο.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Δυτικής Μάνης, με εντολή του δημάρχου Γιάννη Μαραμπέα έστειλε για βοήθεια πυροσβεστικό όχημα και υδροφόρα του Δήμου, ενώ μέρος στο έργο κατάσβεσης έσπευσαν να πάρουν και οι εθελοντές του Συλλόγου «GAIA».Για την πυρκαγιά ενημερώθηκε και ο Μεσσήνιος αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Καπέλιος, ο οποίος συντόνισε την άμεση κινητοποίηση των εναέριων μέσων.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε φέτος στο «αρσενικό νουνό» με την ευχή όλων να είναι και η τελευταία, καθώς ακόμη μετρά τις πληγές του, από το… ολοκαύτωμα των πυρκαγιών που έπληξαν ιδιαίτερα και τη Μεσσηνία πριν 10 χρόνια! Το άκουσμα της είδησης επέφερε… ψύχος εν μέσω καύσωνα, λόγω του δύσβατου της περιοχής και της σπουδαιότητας του εν λόγω δάσους!

Να σημειωθεί ότι σήμερα η Μεσσηνία βρίσκεται σήμερα σε μέση κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς σύμφωνα με τον χάρτη που εξέδωσε η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας.

170713

Leave a Reply