ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα… κάγκελα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές!

0

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

lampropoylos-basileios

Ανοιχτά θα παραμείνουν αυτήν την Κυριακή, την πρώτη μετά την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα, με τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και πολλούς μικρομεσαίους ιδιοκτήτες, να εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Το πρωί μάλιστα, στις 10:30, λίγο πριν το καθορισμένο για τις 11, άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα του νομού Μεσσηνίας, έχουν προγραμματίσει μια ακόμη δυναμική κινητοποίηση αντίδρασης. «Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ισοπεδώνει μια ιστορικά αιματοβαμμένη κατάκτηση της εργατικής τάξης από τον προηγούμενο αιώνα, οπότε και μετά από σκληρούς αγώνες, η Κυριακή είχε καθιερωθεί ως μη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και συνέχισε. «Είναι ημέρα ανάπαυσης, ψυχαγωγίας και κοινωνικής ζωής για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους και είναι καθήκον όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από τον κλάδο, να υπερασπιστούν την Κυριακάτικη αργία και να αγωνιστούν για τη νομοθετική κατοχύρωσή της. Δε θα γίνουμε δούλοι στις πολυεθνικές».

ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος χαρακτήρισε την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων στο εμπόριο και όχι μόνο και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανακολουθία λόγων – έργων. «Αποδείχθηκε στην πράξη ότι και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων, καθώς υπηρετεί τα εκ διαμέτρου αντίθετα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων. Τι κι αν η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ήρθε στην εξουσία με το σύνθημα «νομοθετική κατοχύρωση Κυριακάτικης αργίας» , τι κι αν εμφανιζόταν ο υπέρμαχος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών έναντι των μεγάλων συγκροτημάτων, πολύ γρήγορα πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τις συλλογικές δεσμεύσεις για την κατάργηση του Νόμου που επέτρεπε το άνοιγμα τις επτά Κυριακές και τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου, ο οποίος επεσήμανε πως το νήμα στο κουβάρι αυτό έχει αρχίσει χρόνια να… ξετυλίγεται!

 ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΛΟΓΩΝ – ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

«Το… πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται εδώ και χρόνια! Εκπτώσεις, κανονικές και ενδιάμεσες, εορταστικό ωράριο, τουριστικές περίοδοι, λευκές και… μαύρες νύχτες και άλλες αποφάσεις που συνέτειναν στην απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων. Τι σημαίνει όμως απελευθέρωση του ωραρίου και λειτουργία τις Κυριακές για τους εμποροϋπάλληλους και τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κάδο του εμπορίου;

Σημαίνει, λειτουργία των καταστημάτων επτά ημέρες την εβδομάδα, χωρίς κανέναν περιορισμό και ασταμάτητη δουλειά, χωρίς αρχή μέση και τέλος! Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, επιφέρει πλήγματα σε πολλά επίπεδα και κυρίως καταπονεί τον ανθρώπινο οργανισμό, αποδιοργανώνεται και χτυπιέται η προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Η κυβέρνηση έχει ως βασικό επιχείρημα, πως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, εμείς όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πως η βιομηχανία της χώρας, οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο του τουρισμού, πανηγυρίζουν μαζί με την κυβέρνηση για τα ρεκόρ και τους τζίρους την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, εργάζονται σε συνθήκες γαλέρες, με ατέλειωτα ωράρια, ανύπαρκτα ρεπό και ανασφάλιστη εργασία», δήλωσε καταληκτικά ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, υπενθυμίζοντας πως η κινητοποίηση της Κυριακής, θα ξεκινήσει στις 10:30 έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αριστομένους.

 

140 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply