ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

29 IΟΥΛΙΟΥ: Η 25η πεζοπορική διαδρομή στη Νέδα «Σωτήρης Λαμπρόπουλος»

0

 

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την πρώτη οργανωμένη διάβαση της Νέδας και για μια ακόμη χρονιά το Τοπικό Συμβούλιο Αυλώνας, Αυλωνίτες που συμμετέχουν αδιάλειπτα, πατριώτες επιχειρηματίες χορηγοί και υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας, διοργανώνουν το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, πεζοπορία στη Νέδα.

Πρόκειται για την 25η πεζοπορική διαδρομή στη Νέδα, στη διαδρομή που πήρε το όνομα «Σωτήρης Λαμπρόπουλος» στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας.

Πεζοπόροι διαφορετικής ηλικίας, απ’ όλη σχεδόν την Ελλάδα γίνονται μια παρέα, περνούν μια μαγευτική μέρα, απολαμβάνοντας το μοναδικό θαύμα της φύσης , την ξεχωριστή Νέδα.

Το φαράγγι, οι πέτρινες γέφυρες, οι εντυπωσιακοί καταρράχτες, το στόμιο, η μοναδική σήραγγα, η μυθολογία που μπλέκει με την ιστορία μας περιμένουν!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με αγροτικά αυτοκίνητα, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου για το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλίας.(καινούριο γεφύρι)

neda-2

  • Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 8 χλμ. περίπου.
  • Στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στις 1.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα.(ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), με την επιμέλεια του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνας, προσφορά ντόπιων παραγωγών.
  • Πορεία για τους καταρράχτες, απολαυστικό μπάνιο.
  • Κάθοδος με σκοινί στην είσοδο του στομίου.
  • Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ. .
  • Περπάτημα στις όχθες του ποταμού, φθάνουμε στον τρίτο καταρράχτη.
  • Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ περίπου. Αυτοκίνητα θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες στην Αυλώνα.

(Στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων)

Στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας με δωρεάν φαγητό , καλή μουσική και χορό, όλοι μαζί, πεζοπόροι και κάτοικοι θα περάσουν μια αξέχαστη βραδιά, μακριά από τα καθημερινά προβλήματα.

Στην ασφαλή διάβαση ξεχωριστή συμβολή έχει το Παράρτημα Καλαμάτας του Σώματος Εθελοντών Διασωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η διαδρομή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς έχει βαθμό δυσκολίας (++)

Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό-σορτσάκι , κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις παροτρύνσεις των οδηγών.

  • Για Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6932317236 (Γιάννης Λαμπρόπουλος), 6977191331(Γιάννης Χριστόπουλος), 6944285208 ( Γιώργος Τσακανίκας).

444 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply