ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενταση στο Δ.Σ. Καλαμάτας για το Μέγαρο Χορού – Ψήφισμα για τους συνταξιούχους

0

Ενταση κυριάρχησε για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, με το Σώμα χθες, να στέκεται για πολλές ώρες στο ζήτημα της συνέχισης του έργου του Μεγάρου Χορού! Στη συνεδρίαση, εκτός από τον υπεύθυνο των τεχνικών υπηρεσιών που απάντησε σε πολλά ερωτήματα, βρέθηκε και ο νέος εκπρόσωπος της κοινοπραξίας, με την απόφαση τελικά θετική κατά πλειοψηφία.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Μεταξύ πολλών άλλων, κατατέθηκε και πρόταση ψηφίσματος από τον επικεφαλής του Συνδυασμού «Αλλαγή» Θεόδωρο Μπρεδήμα ο οποίος προτείνει να ζητηθεί από την κυβέρνηση να ληφθούν μέτρα, ύστερα από τα αιτήματα  των συνταξιούχων της Καλαμάτας και των δημοτικών διαμερισμάτων Θουρίας, Άριος και Αρφαρών, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις του έγκριτου εργατολόγου  Γιώργου Ρωμανιά στην Καλαμάτα για επικειμένη μείωση και της εθνικής σύνταξης. Ο κ. Μπρεδήμας, καταγράφοντας και τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων, προτείνει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων:

  • Να μην καταργηθεί η προσωπική διαφορά των συντάξεων.
  • Να μην ισχύσει η προετοιμαζόμενη κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση, η λεγόμενη «ρήτρα θανάτου».
  • Να μην μειωθεί η εθνική σύνταξη, των 384 ευρώ το μήνα.
  • Να μην τροποποιηθεί ο νόμος 16/7/2015 για το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό καθεστώς διότι μέχρι και σήμερα έχουν ψηφισθεί άλλοι 16 νόμοι, συν το νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει η Κυβέρνηση, γεγονός που δημιουργεί «τραγελαφική» κατάσταση, προκαλώντας ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους εργαζόμενους και συνταξιούχους και
  • Να συνεχισθεί η διακοπείσα χορήγηση που αφορά τον υπολογισμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Leave a Reply