ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησαν στη Μεσσηνία οι πρώτοι ψεκασμοί για το δάκο με τα προβλήματα να παραμένουν

0

Ξεκίνησαν επιτέλους, ύστερα από έναν μεγάλο αγώνα δρόμου, οι ψεκασμοί για τη δακοκτονία στη Μεσσηνία. Το πρόγραμμα, ελέω των αλλαγών που επεφύλασσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση, καθυστέρησε αρκετά, ενώ ούτε τα χρήματα επαρκούν, με τα προβλήματα να παραμένουν. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος, πέραν της περσινής ζημιάς, υπάρχουν 1 εκατ. δέντρα περισσότερα, κάτι που φαίνεται πως δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τους φορείς!
Αρχικά, για κάποιες περιοχές δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ενώ πρόσφατα δόθηκε συμπληρωματική πίστωση, με τα χρήματα αυτά και πάλι να μην είναι αρκετά!

Η περσινή χρονιά λοιπόν, τινάχτηκε κυριολεκτικά στον αέρα ελέω της δακοπροσβολής με τον προβληματισμό και για φέτος έντονο, ειδικά όσον αφορά στο… καθεστώς των διαδικασιών, το οποίο πρέπει να αλλάξει. Σύμφωνα με το διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας Μεσσηνίας, Γιάννη Κυριακόπουλο, οι διαδικασίες, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη των διαγωνισμών, προκειμένου να αναδειχθούν εγκαίρως οι μειοδότες.

Στο μεταξύ, μέχρι να διορθωθούν τα… κακώς κείμενα, οι παραγωγοί, λόγω και του μειωμένου προσωπικού, καλούνται να παραβρίσκονται στα χωράφια τους, να βλέπουν αν επαρκεί ο ψεκασμός! Επίσης, πρέπει να παρακολουθούν τακτικά την εξέλιξη, να μην προβαίνουν σε άσκοπους ψεκασμούς, να συμβουλεύονται γεωπόνους και να ιδιαίτερα από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, στις επεμβάσεις που θα πραγματοποιήσουν.

Γ.Α.

Leave a Reply