ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χάρη στη συντονισμένη δράση γλύτωσε τελικά το πανέμορφο δάσος της Βασιλικής!

0

Με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο χθες, η φωτιά που εκδηλώθηκε προχθές το μεσημέρι, στο πανέμορφο δάσος της Βασιλικής στον Ταΰγετο, κάνοντας στάχτη 20 στρέμματα σημαντικής αγροτοδασικής έκτασης!

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, ενώ κάτω από τις οδηγίες του Μεσσήνιου Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Καπέλιου, έσπευσαν πολλά οχήματα και βαρέα, αρκετά πεζοπόρα τμήματα και φυσικά, εναέριες δυνάμεις, ο ρόλος των οποίων ήταν και σε αυτήν την περίπτωση καθοριστικός! Άμεση, για μια ακόμη φορά, ήταν και η αντίδραση του δραστήριου Δήμου Δυτικής Μάνης, που διέθεσε υδροφόρα και οχήματα, ενώ συντόνισε και τους πολλούς εθελοντές που συνέδραμαν στην κατάσβεση!

Ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας ευχαρίστησε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ιδιαίτερα την ομάδα «Γαία» και τους εθελοντές για την πολύτιμη συμβολή τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως εκδηλώθηκε λίγο πριν τις  3 το μεσημέρι της Τετάρτης, στην περιοχή μεταξύ του Αγίου Δημητρίου και Αγίου Παντελεήμονος. Οι δυνάμεις που βοήθησαν, ήρθαν όχι μόνο από την Καλαμάτα, αλλά και τη Σπάρτη, το Μελιγαλά, την Αρεόπολη και το Γύθειο.

 

Leave a Reply