ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πράσινο φως» από Χαρίτση για ξενώνα, παιδικό σταθμό και Κέντρο Ακτινοθεραπείας!

0

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

xaritsis-nosokomeio-kalamatas

Παράδειγμα προς μίμηση, χαρακτήρισε, για όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ο Μεσσήνιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων πως θα στηρίξει την πρωτοβουλία για ανέγερση ξενώνα. Μάλιστα, ήδη έχει βρεθεί το οικόπεδο για την ανέγερση του οικήματος, το οποίο θα φιλοξενεί τους συνοδούς και συγγενείς των ασθενών, καθώς και του βρεφονηπιακού σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Καλαμάτας.

 Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Πρόκειται για ένα οικόπεδο απέναντι από το νοσηλευτικό ίδρυμα, το οποίο παραχώρησε ο Δήμος στη Μητρόπολη και θα χρησιμοποιηθεί με τη στήριξη και του υπουργείου γι’ αυτόν τον σημαντικό διπλό… σκοπό. Ο κ. Χαρίτσης, άκουσε με προσοχή το διοικητή του Νοσοκομείου της Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο, καθώς και τον υπεύθυνο του ιδρύματος της Κυπαρισσίας, Παναγιώτη Μπασάκο και τους συνεχάρη για την εξαιρετική δουλειά και, ευχαριστώντας και τους εργαζομένου.  

«Επειδή έχουμε συζητήσει επανειλημμένα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον Ανδρέα Ξανθό για πολλά ζητήματα, για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας ειδικά, ποτέ δε δυσκολευτήκαμε να τους πείσουμε, ότι πρέπει από τα χρήματα που εμείς ως υπουργείο Οικονομίας δίνουμε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να δοθεί ένα σημαντικό μέρος για επενδύσεις», επεσήμανε ο κ. Χαρίτσης και συνέχισε. «Και ποτέ δε δυσκολευτήκαμε να το κάνουμε αυτό, γιατί αναγνωρίζεται από όλους, η σοβαρή και συστηματική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει ήδη απτά αποτελέσματα».

Όσον αφορά στον ξενώνα, ο Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσε ότι πιθανότατα θα καλυφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ όσον αφορά στην κάλυψη των όποιων αναγκών ο αναπληρωτής υπουργός, δήλωσε πως μαζί με το υπουργείο Υγείας, προωθείται μια εξαιρετικά κρίσιμη μεταρρύθμιση, αυτή της Πρωτοβάθμιας Υγείας με χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ, Τομεακών Προγραμμάτων και από Εθνικούς Πόρους.

Ο υπουργός εξήρε τη σωστή διαχείριση, τη διοίκηση, την ιεράρχηση προτεραιοτήτων και φυσικά τη σκληρή δουλειά που καταβάλλεται από όλους, επισημαίνοντας πως το δημόσιο σύστημα υγείας, καλείται να παίξει έναν πολύ κρίσιμο ρόλο, τον οποίο διαδραματίζει για το σύνολο της ελληνική κοινωνίας και δήλωσε πως θα είναι πάντα στο πλευρό του ιδρύματος, που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα! «Οι χρηματοδοτήσεις στις οποίες αναφερθήκατε, δε δίνονται λόγω δικής μου εντοπιότητας, αλλά επειδή έχει αναγνωριστεί η πολύ σοβαρή δουλειά που έχει γίνει στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας», είπε με νόημα ο Αλέξης Χαρίτσης, απευθυνόμενος στο διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ιδρύματος, ενημέρωσε τον κ. Χαρίτση για όλα όσα έχουν γίνει, κυρίως στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων, αλλά αναβάθμισης του Νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα, ζητώντας τη συνδρομή του, στο θέμα των προσλήψεων νοσηλευτών.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

«Δεν έχει λυθεί το θέμα της στελέχωσης στο  νοσηλευτικό προσωπικό! Αναγνωρίζω ως διοικητής, αλλά και ως πρόσωπο, ότι την τελευταία τριετία έχουν καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες και έχουν γίνει προσλήψεις σε αυτό το κομμάτι, αλλά υπάρχουν ανάγκες! Είναι γνωστό ότι η Τρόϊκα από το 2010, έχει επιβάλει να μη γίνονται προσλήψεις και πως από τις 9.000 προσλήψεις, οι έξι με επτά, που έχουν γίνει την τελευταία περίοδο, είναι νοσηλευτικό προσωπικό, όμως αυτό δε σημαίνει πως έχουν καλυφθεί τα κενά, τα οποία είναι πολύ μεγάλα! Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε και μια τάση… φυγής λόγω συνταξιοδότησης, με τους συσχετισμούς να μην έχουν ακόμη ισορροπήσει», δήλωσε ο Γιώργος Μπέζος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αλέξη Χαρίτση και για την αύξηση του προϋπολογισμού! «Ξέρετε πως σας περίμενα;  Αν θέλουμε το Νοσοκομείο μας να γίνει υγειονομικό κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των 5 δηλαδή νομών, καθώς έχει όλες τις δυνατότητες και πληροί όλες τις προϋποθέσεις, πρέπει να γίνει μια σειρά πραγμάτων. Εμείς, είμαστε ήδη έτοιμοι όσον αφορά στα χωροταξικά ζητήματα, καθώς οι νέες ειδικότητες, απαιτούν νέες κλινικές, άρα νέους χώρους. Η Πελοπόννησος για παράδειγμα, δεν έχει πρόσβαση στη θεραπεία του καρκίνου με ακτινοβολία! Δηλαδή, ένας καρκινοπαθής που πρέπει να κάνει ακτινοθεραπεία, πρέπει να πάει ή στο Ρίο ή στα Νοσοκομεία της Αθήνας, με τις γνωστές αναμονές, που αυτή τη στιγμή αγγίζουν τους πέντε μήνες και βέβαια, δεν είναι μόνο αυτό! Που τον στέλνουν τον αγρότη για παράδειγμα, που δεν ξέρει από Αθήνα, να ζητήσει να κάνει ακτινοθεραπεία με πέντε μήνες αναμονή;

Έχει αρχίσει να ωριμάζει, καθώς υπάρχουν χώροι! Αναγνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο έργο, καθώς ο εξοπλισμός και τα κτιριακά αγγίζουν τα 3 εκατ. ευρώ, αλλά θέλω να σας πω πως απαιτείται», ανέφερε απευθυνόμενος στον υπουργό ο κ. Μπέζος, ενώ για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, ενημέρωσε ο διοικητής του Παν. Μπασάκος.

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ  ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

«Το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, με τη συμβολή της δική σας και τα 356.000 ευρώ που διαθέσατε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αναβαθμίζεται! Έχουμε 90% κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, καθώς στους 48, υπηρετούν 43, ενώ οι προσλήψεις μέσω διαγωνισμών συνεχίζονται! Σύντομα θα έχουμε μόνιμο καρδιολόγο και παθολόγο, ενώ πέρασε από Συμβούλιο η δωρεά της αείμνηστης Αριδά και αναβαθμίζεται με 300.000 ευρώ, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, με νέα μηχανήματα. Αναθέσαμε και μια μελέτη για αξιοποίηση της περιουσίας, ενώ κάνουμε και μια προμελέτη για την ολοκλήρωση της νοσηλευτική μονάδας, καθώς δεν υπάρχουν μέσα διοικητικές υπηρεσίες, φαρμακείο κ.λπ. που είναι διάσπαρτα μέσα στην πόλη.

Οι στόχοι μπορεί να είναι μεγάλοι, αλλά να σας ενημερώσω πως καλύπτουμε σημαντικά ζητήματα υγείας που αφορούν στην ελληνική ύπαιθρο! Να αναφέρω χαρακτηριστικά, ότι από την Πύλο μέχρι τον Πύργο, δεν υπάρχει ιδιώτης παιδίατρος! Πρόκειται δε, για ένα Νοσοκομείο με Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με ISO. Μια νοσηλευτική μονάδα που πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα, καθώς όλοι πλέον έχουν αποκούμπι τη  δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Μπασάκος, τονίζοντας καταληκτικά πως το Νοσοκομείο, συνδράμει τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία της περιοχής, ενώ «τρέχει» και πρόγραμμα επίσκεψης παιδιάτρων στους παιδικούς σταθμούς.

116 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply