ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη Βουλή και τα κόμματα το ψήφισμα της «Αλλαγής» υπέρ των συνταξιούχων!

0

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«Μετά την μη αποδοχή του προταθέντος ψηφίσματός μας υπέρ των συνταξιούχων (εργαζομένων και ανέργων)  του Δήμου Καλαμάτας και της Μεσσηνίας γενικότερα, κυρίως από την πλειοψηφία και μερικούς δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας   του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, της περασμένης Πέμπτης, η παράταξη της «Αλλαγής» ασκώντας για πρώτη φορά το ύψιστο δικαίωμα που παρέχει το Σύνταγμα σε κάθε Έλληνα πολίτη αποφάσισε την απ’ ευθείας αποστολή του αιτήματός- αναφοράς  μας προς την Βουλή των Ελλήνων (δια του Προέδρου της), προκειμένου να ανακοινωθεί το αίτημά μας προς την Εθνική Αντιπροσωπεία και τα αρμόδια υπουργεία».

Αυτό ανακοίνωσε χθες η παράταξη «Αλλαγή», δια του επικεφαλής της Θεοδ. Μπρεδήμα, και προσθέτει:

«Παράλληλα, η αναφορά μας κοινοποιήθηκε προς όλα τα πολιτικά κόμματα του Συνταγματικού Τόξου.

Καθίσταται γνωστόν ότι η εγκαινιασθείσα νέα τακτική αναφοράς της παράταξής μας προς την Βουλή των Ελλήνων, για πρώτη φορά, θα επαναληφθεί  αν υπάρξει άμεση ανάγκη και κατά περίπτωσιν για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος και μείζονος σημασίας.

Το προταθέν ψήφισμα έχει ως εξής:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

 Διερμηνεύοντες την αγωνία και την δικαιολογημένη αγανάκτηση και μεταφέροντες τα αιτήματα  των συνταξιούχων της Καλαμάτας και των δημοτικών διαμερισμάτων Θουρίας, Άριος και Αρφαρών, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις του έγκριτου εργατολόγου  Γιώργου Ρωμανιά την 3η Ιουλίου 2017 εις το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας περί επικειμένης μειώσεως και της εθνικής σύνταξης όλων εις το ήμισυ κλπ.

Παράλληλα δε, υιοθετούντες την θέση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και των Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας. Και εις εκτέλεσιν εντολής  των προαναφερθέντων συνταξιούχων, όπως ζητηθεί και η συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου:

ΖΗΤΑΜΕ

από  την Κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία  και τα πολιτικά κόμματα

  • Να μην καταργηθεί η προσωπική διαφορά των συντάξεων διότι θα εξελιχθούν σε φιλοδώρημα, όπως επιδιώκει η Τρόικα .
  • Να μην ισχύσει η προετοιμαζόμενη κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση, η λεγόμενη «ρήτρα θανάτου» που αφορά πλέον και τον ίδιο τον συνταξιούχο.
  • Να μην μειωθεί η εθνική σύνταξη, των 384 ευρώ το μήνα, διότι πρόκειται για επίδομα και όχι για εισφορά Κοινωνικής ασφάλισης στους συνταξιούχους που είναι εγγυημένη από το Σύνταγμα.
  • Να μην τροποποιηθεί ο νόμος 16/7/2015 για το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό καθεστώς διότι μέχρι και σήμερα έχουν ψηφισθεί άλλοι 16 νόμοι, συν το νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει η Κυβέρνηση, γεγονός που δημιουργεί «τραγελαφική» κατάσταση, προκαλώντας ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους εργαζόμενους και συνταξιούχους.
  • Να συνεχισθεί η διακοπείσα χορήγηση που αφορά τον υπολογισμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων οι οποίες έχουν πάψει να αποδίδονται εδώ και δύο χρόνια διότι η κυβέρνηση δεν έχει βρη τρόπο υπολογισμού που να καλύπτει τις επιταγές που έχουν τεθεί από τους δανειστές.
  • Υιοθετεί το αίτημα των συνταξιουχικών οργανώσεων για την μη περαιτέρω αναβολή της εκδίκασης των υποθέσεων περί ακύρωσης που αφορά τον επανυπολογισμό κυριών και επικουρικών συντάξεων από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που επρόκειτο να συζητηθεί, μετά από  αναβολές στις 2-6-2017 για το Φθινόπωρο ώστε να γίνει δεκτό το αίτημα των συνταξιούχων και να ακυρωθεί ο νόμος Κατρούγκαλου (4381/2016)    και
  • Το παρόν ψήφισμα να σταλεί στην Κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και τα πολιτικά κόμματα».

Leave a Reply